
Baas rejimi Yermuk'ta kimyasal silah kullandı iddiası
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, rejimin Şam'ın Yermuk semtinde kimyasal silah kullandığını ileri sürdü.
22-07-2013
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), rejimin Şam'ın Yermuk semtinde kimyasal silah kullandığını ileri sürdü.
SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada, ''Rejim güçleri, Yermuk semtinde kimyasal silah kullanmış bulunmaktadır. Uluslararası güçler Suriye halkına karşı her türlü silahı çekinmeden kullanan rejime karşı harekete geçmeli ve verdikleri sözleri yerine getirmelidir'' denildi.
Açıklamada ayrıca, aktivistlerin internet üzerinden paylaştığı görüntülere ve edinilen bilginin güçlülüğüne de vurgu yapıldı.
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de Filistinli mültecilerin yoğunlukta yaşadığı Yermuk semtinde kimyasal gaz kullanımı sonucu 15'i boğulmak suretiyle 22 kişinin yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.
Bölgede internet ve sabit telefon hatlarının kesildiğini hatırlatan SRGC, yaklaşık 100 bin kişinin imkansızlıklar nedeniyle mahsur kaldığını ve ölümlerin artabileceğini kaydetti.
SRGC, Şam yönetiminin Yermuk bölgesine 6 aydan bu yana insani yardımın girmesine izin vermediğini de vurguladı.
(Kaynak: AA)
Gazze nüfusunun yüzde 10’u şehid ya da yaralı
Gazze'de insani yardıma ulaşmaya çalışan 1900 sivil katledildi
Ankara'da yüz bin kişi Gazze'ye insani koridor için TBMM'ye yürüdü
ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Enes Cemal eş-Şerif ve beş arkadaşı için basın açıklaması
Bugünün Kufelileri Olmak Veya Olmamak
Gazze'de açlıktan ölümler sürüyor
GAZZE'Yİ İŞGAL PLANININ ONAYINA DAİR BİRKAÇ KELAM VE AZİZ GAZZE HALKINA KISA MÂRUZAT
Yemen, ABD donanmasının füze stoklarını hızla eritiyor
Makaleler
Hava Durumu