Azerbaycan'daki zulmü protesto çağrısı

13-01-2011


Azerbaycan'da hicab yasağına karşı gösterdikleri onurlu direnişlerinden dolayı çirkin komplolarla tutuklanan kardeşlerimiz için yürüyoruz

Azerbaycanlı kardeşlerimiz İsrail işbirlikçisi Aliyev yönetiminin okullarda başörtüsünü yasaklamasına karşı meydanlara çıkarak "ölürüz ama başörtüsünü terketmeyiz" diye haykırdılar.

Başörtüsü yasağı sürdüğü sürece direnişlerini sürdüreceğini haykıran kardeşlerimizi sindirmek isteyen zalim Aliyev yönetimi, bu kez komplolara başvurarak onları ağır ithamlarla tutuklamaya başladı.

Başta Azerbaycan İslam Partisi Başkanı Dr. Mövsüm Samedov olmak üzere, Zülfikar Makiailzade, Mehdi Memmedov gibi Azerbaycan müslümanlarının ve hicab direnişinin önde gelen liderlerini tutukladı.

Azerbaycanlı kardeşlerimiz zalim Aliyev yvönetiminin tüm baskı ve tehditlerine karşı hicab mücadelesinden geri adım atmıyorlar.

Bizler de Türkiyeli müslümanlar olarak, İslam'ın hükümleri ve mukaddesatını, müslümanların hak ve özgürlüklerini savunma amacıyla yükseltilen bu kutlu hicab direnişini desteklediğimizi, haksız yere zindanlara atılan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak üzere, İstanbul Azerbaycan konsolosluğuna yürüyerek bir siyah çelenk bırakacak ve kitlesel bir basın açıklaması yapacağız.

İslam'ın şiarlarını ve müslümanların onurlarını savunma bilincinde olan tüm bacı ve kardeşlerimizi ümmet bilinci ve sorumluluğu ile bu protesto eylemine katılmaya davet ediyoruz.

.

.

İKİNCİ EYLEM 16 Ocak Pazar Saat 14:00

Yer: Azerbaycan Konsolosluğu Önü (Levent Metro istasyonu arkası, Karanfil Sokak / Levent)

Buluşma Yeri: Levent Metrosu

Organizasyon: Azerbaycan'daki Müslüman Tutuklularla Dayanışma Komitesi

Etiketler : #Azerbaycan'daki   #zulmü   #protesto   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN