
Arakanlı yetimler, okullarına kavuştu
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş’teki kalıcı projelerine bir yenisini daha ekledi. İHH, Budist Burma devletinin zulümleri sebebiyle Bangladeş’te yaşamak zorunda kalan Arakanlı yetimler için bir okul inşa etti.
24-10-2007

İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş’teki kalıcı projelerine bir yenisini daha ekledi. İHH, Budist Burma devletinin zulümleri sebebiyle Bangladeş’te yaşamak zorunda kalan Arakanlı yetimler için bir okul inşa etti. Eğitime açılan okulda 50’si yetim olmak üzere toplam 200 Arakanlı çocuk eğitim görecek.
Savaş, işgal, doğal afetler ile açlık ve yoksulluğun hüküm sürdüğü bölgelere yardım götürerek yaraları saran İHH İnsani Yardım Vakfı, eğitim alanında da önemli faaliyetler yürütüyor.
İHH, Budist Burma devletinin zulümleri sebebiyle Bangladeş’te yaşamak zorunda kalan Arakanlı yetimler için bir okul inşa etti. Eğitime açılan okulun 7 dersliği bulunuyor. Bu sınıflarda 50’si yetim olmak üzere toplam 200 Arakanlı çocuk, eğitim görecek. Türkiyeli hayırseverlerin destekleriyle bu çocuklar, artık daha sağlıklı bir ortamda eğitim görebilecekler.
Arakanlı yetimler, daha önce maddi imkânsızlıklar sebebiyle yatıp kalktıkları yatakhanelerinde ders görüyorlardı. İHH’nın bu okulu inşa etmesiyle okul ile yurt binasının ayrılması sağlandı.
Modern eğitim araçlarıyla donatılan okulda, yetimlere kaliteli bir eğitimin sunulması için gereken ortam hazırlandı.
Okul Arakanlı mülteciler için büyük bir öneme sahip
Bangladeş’in güneydoğusundaki 4 kampta yaşayan 35 bin Arakanlı mültecinin yarısı eğitim, sağlık, kanalizasyon ve hıfzıssıhha gibi imkânların hepsinden tamamen mahrum olarak yaşıyorlar. Kamplarda yaşayan çocuk ve gençlerin ise neredeyse tamamı her türlü eğitim imkânından yoksun olarak büyüyorlar. Arakanlı mültecilerin çalışması yasak. Genç kuşakların da eğitimsiz olarak büyümesi onların yaşadıkları bu kısır döngünün gelecekte de devam etmesi anlamına geliyor. Arakanlı mülteciler, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın açmış olduğu bu okulla, içine düştükleri kısır döngüden çıkacaklarını ifade ediyorlar. Hali hazırda Bangladeş’te yaklaşık 700 bin Arakanlı mülteci yaşam mücadelesi veriyor. (www.ihh.org.tr)
Merdavi: Batı Şeria’da direnişin artması işgalcilerin halkımızın iradesini kıramadığının göstergesi
Foreign Affairs: İran savaşı 1991'de kurulan Amerikan düzenini bitirdi
Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 10 kardeşimiz katledildi
İktibas’ın Haziran sayısı çıktı
Filistinli mahkumlara sistematik işkence
Ehli Sünnet mi, Ehli Siyon mu?
Siyonist zalime destek veren Avrupa’ya ağır eleştiriler
TARİHSEL PERSPEKTİFTEN BİR GÜNCEL OKUMA
Makaleler
Hava Durumu
































































