Arakan'da Müslümanlara yönelik katliam sürüyor

Arakanlı müslümanların dini ve sosyal hayatının her alanı hedef alınarak sistematik soykırama uğramaları devam ediyor. Devlet destekli çeteler tecavüz ve katliamlarla müslüman halkı yoketmeye çalışıyor. Dünya ise tepkisiz...

11-10-2013


Arkan'da hükümet destekli çeteler müslüman halkı sürgün ve ölümle tehdit ediyor. Uygulanan sistematik vahşetten kaçmak isteyenler ise ya kılıçtan geçiriliyor ya da ateşle yakılarak öldürülüyor.

Çeteler öldürdüklerini sokaklara atıyor

Devlet destekli Budistler ellerinde kılıç ve yanıcı maddelerle sokak sokak gezerek adeta Müslüman avına çıkıyor.

Bölgeden dünyaya yansıyan fotoğraflardaki sokak ortasında yakılmış, araçların arkasına bağlanarak sürüklenmiş Müslümanların görüntüleri adeta kan donduruyor.

Budistler, Budist rahiplerin yaptığı kışkırtma ve tahrikle önlerine çıkan müslümanları sadece müslüman oldukları için vahşice infaz ederek cesetlerini yol kenarına atıyor.

Myanmar caddelerinde katledilen müslümanların cesetlerini görmek alışılmış bir hal almış.

Çocuklar öldürülüyor, kızlara tecavüz ediliyor

Uygulanan katliamlardan çocuklar da payına düşeni alıyor. Budist çeteler özellikle büyüdüklerinde müslüman halkın fertleri olacakları için çocukları da katlediyor.

Gözleri dönmüş caniler müslümanların aile yapısına zarar vermek ve toplumsal yapılarını bozmak için yakaladıkları müslüman kızlara tecavüz ediyorlar.

Eğitim ve ibadet gizli yapılıyor

Budist gruplar Müslüman Arakanlılar'a ait ev ve işyerlerine yaptıkları saldırılara da hızla devam ediyor. Müslüman nüfusun fazla olduğu Arakan bölgesinde her gün cami ve medreseleri yakan Budist gruplar ibadet ve dini eğitime de zarar veriyor.

Can güvenliğinin bulunmadığı Arakan'da ibadetler ve dini eğitimler gizli yapılıyor. İnsanlar derme çatma mekanlarda dini eğitim alırken korkuyla iç içe.

Müslüman din adamları da keyfi olarak tuklanıyor. Tutuklanan alimler ya bir daha dönmüyor ya da yoğun işkenceye maruz kalarak serbest bırakılıyor.

Yardımlar engelleniyor

Cunta yönetime karşı hiç bir hak iddia edemeyen müslümanlar bölgeye gelen yardımlardan da mahrum kalıyor.

4 Mayıs 2008′de meydana gelen kasırganın yol açtığı afette son belirlemelere göre yaklaşık 51 bin kişi ölmüş, 41 bin kişi ise kaybolmuştu. Cunya yönetimi afete gelen yardımları engellemk istemiş fakat ısrarlar sonucu 8 Mayıs 2008′de Birleşmiş Milletler ve Türk Kızılayı yardımlarını kabul etmek zorunda kalmıştı.

Geçen zaman zarfında Türk heyetinin Burma müslümanlarına yapacağı yardım yönetime takılmış, yardımların bir kısmının budist tapınaklarına dağıtılması şartıyla izni verilmişti.

Dünya tepkisiz

Arakan müslümanlarının yaşamış olduğu bu trajedi tüm Dünya tarafından bilindiği halde, hiç bir müdahele yapılmıyor. Dünya, Arakan Müslümanlarını adeta ölüme terk etmiş durumda. Dünyanın gözünü kapatmış olduğu Arakan'da hayat oldukça meşakkatli ve bir o kadar da tehlikeli...

Dünyanın sessiz bakışları altında soykırıma uğrayan Arakanlılar için Burma yönetimine herhangi bir yaptırım da uygulanmıyor.

(Küre Medya)

Etiketler : #Arakan'da   #Müslümanlara   #yönelik   #katliam   #sürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN