Allah Rasulü, müşriklerin putlarının yanında ekonomik iktidarlarına da karşı çıktı (HABER-VİDEO)

Venhar Cumartesi seminerlerinin geçtiğimiz haftaki konuşmacısı Erciyes Üniversitesi'nden M.İkbal Durmuş idi. Durmuş, Peygamber (a.s.)'ın, müşriklerin sadece putlarına değil ekonomik iktidarlarına da karşı çıkmak için görevlendirildiğini vurguladı.

13-03-2017


Venhar Cumartesi seminerlerinin geçtiğimiz haftaki konuşmacısı Erciyes Üniversitesi'nden M.İkbal Durmuş idi. Durmuş "economy" ve "economics" kavramları arasındaki farklara değinerek başladığı konuşmasında Müslümanların mikro ve makro bazda yapabilecekleri üzerinde de durdu. M.İkbal Durmuş'un bunun dışında aşağıdaki başlıkları vurguladığı konuşmasının videosunu okurlarımız için yayınlıyoruz.

* İslam'da ne birey kutsallaştirilır ne de devlet... Aslolan ahlaktır 

* Peygamber (a.s.) 
müşriklerin sadece putlarına değil, ekonomik iktidarlarına da karşı çıkmak için geldi

* İslam ekonomisinde devlet kontrolü esastır 

* Mikro ve makro (toplumsal) bazda ekonomik düzenlemeler yapabiliriz. 
 Bireysel olarak yapabileceklerimizi de yapmıyoruz.

* Tamamen İslami bir ekonomik düzen kurma konusunda amaç zafere ulaşmak değildir; önemli olan o yolda hayatı tamamlamaktır.

* Islami ekonomik düzeni, sadece etiketlere bakıp helal mi haram mı diye danışmak zannediyoruz. Bir iktisad uzmanı, Kabe etrafında otel inşasının doğru bir tavır olmadığını oradaki araplara bir türlü  anlatamamış.  Çünkü araplar, "Arsa helal, para helal... O zaman bu yaptığımız haram olamaz." gözüyle bakıyorlar

* Şuan İngilterede Mehmet Asutay bu konularda çalışma yapan önemli bir isimdir.

Etiketler : #Allah   #Rasulü   #   #müşriklerin   #putlarının   #yanında   #ekonomik   #iktidarlarına   #da   #karşı   #çıktı   #(HABERVİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN