
Afganistan'da patlama: 10 çocuk hayatını kaybetti
Sovyet işgalinden kalma bir mayın en büyüğü 11 yaşında tam 10 kız çocuğun hayatın maloldu
17-12-2012
Afganistan'ın doğusunda, ormanda önlerine çıkan mayına baltayla vuran 10 kız çocuğu hayatını kaybetti.
Şeferhar Valisi Muhammed Sedik, olayın Ningerhar eyaletinde odun toplamaya gider çocuklardan birinin ormanda karşılarına çıkan mayına baltayla vurması sonucu meydana geldiğini açıkladı.
Patlamada, yaşları 9 ila 11 arasında değişen 10 kız çocuğunun hayatını kaybettiği duyuruldu.
Mayının 1980'lerde, Sovyet işgali döneminde döşendiğinin tahmin edildiğini belirten Sedik, patlamada 2 kız çocuğunun da yaralandığını açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), Sovyet işgal güçlerinin 1989'da Afganistan'dan çekilmesinin ardından bu ülkede milyonlarca patlayıcı madde kaldığı ve sık sık ölüm ve yaralanmalara neden olduğu uyarısında bulunuyor. Temizleme çalışmalarına rağmen Afganistan halen dünyada en fazla mayın bulunan ülkelerden biri.
(Kaynak: Ajanslar)
Filistin'e Yürüyüş Platformu: İki Devletli Çözüm Söylemi, Çözüm Değil Siyonist İşgalin Meşrulaştırılmasıdır
İŞBİRLİKÇİLİK SUÇUNDAN VAZGEÇMEK YERİNE, GÜZERGÂH DEĞİŞTİREREK HAK SÖZLE YÜZLEŞMEKTEN KAÇINMAK
SUVEYDA'DA KONTROL KİMDE?
Siyonistlerin Akkuyu Üzerinden Hedef Gösterdiği Türkiye Altta Kalmadı! (VİDEO)
EİMMET'EL KÜFR
METAN GAZINDAN VEFAT EDEN 12 ASKERİN HATIRLATTIKLARI
SENİ DE VURURLAR İSRAİL!
Yeni yılımız mübarek olsun
Makaleler
Hava Durumu