
Adeviyye mazlumlarının yüzde 80'ni vurularak katledilmiş
Rabiatul Adeviye Meydanı'ndaki müdahalede hayatını kaybedenlerin çoğunun vurularak katledildiği açıklandı.
18-03-2014

Mısır İnsan Hakları Ulusal Konseyi, 2013 Ağustos'unda Rabiatul Adeviye Meydanı'ndaki darbe karşıtı göstericilere yapılan müdahalede, hayatını kaybedenlerin yüzde 88'inin ateşli silahlarla vurularak öldürüldüğünü açıkladı.
Resmi bir kuruluş olan İnsan Hakları Ulusal Konseyi'nce, başkent Kahire'de düzenlenen basın toplantısında, Rabiatul Adeviye Meydanı'nda göstericilere yapılan müdahaleyle ilgili hazırlanan raporla ilgili açıklamada bulunuldu.
Rabiatul Adeviye Meydanı'nda öldürülen 632 kişiden yüzde 88'inin ateşli silahla hayatını kaybettiği belirtilen raporda, bu kişilerden yüzde 1,2'sinin 18 yaşın altındaki çocuklar, yüzde 2,5'inin kadın ve yüzde 97,5'inin erkek" olduğu ifade edildi.
Raporda ayrıca, "müdahale sırasında çıkan olaylarda kullanılan silahların yüzde 85'inin Kalaşnikof" olduğu aktarıldı.
Konsey üyesi Nasır Emin, basın toplantısında, ordu güçlerinin Rabiatul Adeviye Meydanı'ndaki göstericilerin dağıtılmasında taraf olmadığını, sadece kurumların güvenliğini sağladığını ve göstericilerin dağıtılması işinin polis tarafından yapıldığını söyledi.
Emin, Rabiatul Adeviye Meydanı'ndaki göstericilerin dağıtılmasının "halkın baskısı" neticesinde gerçekleştiğini, Başsavcılığın da bizzat bu yönde talepte bulunduğunu ileri sürdü.
Raporun, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Başbakan İbrahim Mihlib, Adalet Bakanı Neyr Osman, Başsavcı Hişam Berekat ve Mısır Gerçekleri Bulma Komisyonu Başkanı Fuad Abdulmunim Riyad'a sunulduğu belirtildi.
Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin merkezindeki Rabiatul AdeviyyeMeydan'ındaki göstericiler, 14 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinin müdahalesiyle dağıtılmış, olayda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.
(Kaynak: AA)
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Hamas: Kriz sona erdirilip yardımlar ulaştırılırsa müzakerelere katılmaya hazırız
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yardımlar göstermelik, açlık büyüyor
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
The Guardian: Gazze’ye atılan bombaları Amerikan Boeing firması üretiyor, Avrupalı şirketler de parça tedarikçisi
Ümmetleşme mi, Uluslaşma ve Aparatlaşma mı?
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Makaleler
Hava Durumu