
ABD'den Afganistan'da çocuk katliamı: 15 maktul
Afganistan'ın kukla Cumhurbaşkanlığı, Pervan kentinde ABD güçleri tarafından gerçekleşen hava saldırısında 7’si çocuk, 15 kişinin katledildiğini bildirdi.
16-01-2014

Afganistan Cumhurbaşkanlığı, ülkenin Pervan kentinde ABD güçleri tarafından gerçekleşen hava saldırısında 7’si çocuk, 15 kişinin katledildiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı sarayından yapılan yazılı açıklamada, Afgan kukla lider Hamid Karzai, Pervan kentinin Siagerd ilçesinde ABD güçleri tarafından 15 Afgan sivilin katledilmesini kınadı. Karzai, “Biz yıllardır ABD'nin köylere yönelik operasyonlarını durdurmasını istiyoruz, ancak ABD verdiği sözleri ve yapılmış olan ikili anlaşmaları önem vermeyerek, sivil bölgeleri bombalıyor ve sivilleri öldürüyor” dedi.
Afganistan Cumhurbaşkanlığı olayı incelemek için bölgeye bir heyetin gönderildiğini kaydetti. Daha önce Pervan kentinin yerel makamları, ABD ve Afgan güçleri tarafından Taliban'a yönelik yürütülen bir operasyonda 6’sı sivil 20 kişinin öldüğünü ifade etmişti. Pervan Vali Yardımcısı Şahed Veli Şahed, yaptığı açıklamada, kentin Siagerd ilçesindeki operasyonda, 12 Taliban, 6 sivil ve biri yabancı iki askerin öldüğünü söylemişti. NATO olayla ilgili araştırmaların başlatıldığını belirtmişti. Taliban Sözcüsü Zabiullah Mujahed ise yaptığı yazılı açıklamada, Afgan güçleri ve beraberindeki ABD askerleri ile militanlar arasında çıkan çatışmada, çok sayıda Afgan ve ABD askerinin öldürüldüğünü öne sürerek, ABD hava güçlerinin yaptığı saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti.
(Dünya Bülteni)
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Malatya'da NATO üsleri kapatılsın çağrısı
"İslam İşbirliği Teşkilatı" demek doğru mu?
Makaleler
Hava Durumu