ABD, bu yıl 33,6 milyar dolarlık silah sattı

ABD Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı, ABD’nin 2016’da yurt dışına 33,6 milyar dolarlık silah sattığını açıkladı.

09-11-2016


AA’nın ABD Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı’ndan yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre, 2016 mali yılında ABD yönetimi yurt dışına 33,6 milyar dolar değerinde silah sattı. Böylece geçen yıl 46,6 milyar dolarla rekor kıran ABD’nin bu yıl silah satışında 13 milyar dolarlık gerileme yaşandı.

Ajanstan yapılan açıklamada bu rakamın 2,9 milyar dolarını silah ihracatının finansmanı, 5 milyar dolarını ortak kapasite inşası finansmanı ve 25,7 milyar dolarını müttefik devletlere yapılan satışlar oluşturdu.

Bu kapsamda Avustralya’ya satılan havadan havaya füze sistemlerinden 1,2 milyar, Suudi Arabistan’a satılan tank ve diğer ürünlerden 1,15 milyar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılan mühimmattan 785 milyon dolar gelir elde edildiği bildirildi.

Ajansın Başkan Yardımcısı Joseph Rixey, Kuveyt, Katar ve Bahreyn gibi ülkelere yapılması beklenen büyük ölçekli satışların 2016 yılı içinde tamamlanamaması sebebiyle ortaya çıkan rakamın normal olduğu değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin dışarıya yapacağı silah satışlarında ihalenin miktarına göre Dışişleri Bakanlığı’nın onayı ve Kongre’nin bilgilendirilmesi gerekiyor.

Etiketler : #ABD   #   #bu   #yıl   #33   #6   #milyar   #dolarlık   #silah   #sattı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN