28 Şubat'ın Müslüman aydınlara etkisi

Akif Emre, 28 Şubat post modern darbesinin asıl sarsıcı etkisinin "Müslüman aydınların fikrî gündemlerinde yaşanan daralma, kırılma ve geri çekilme" şeklinde tezahür ettiğini söyledi

25-02-2010


İslam ve Hayat

Akif Emre, Yeni Şafak'taki "28 Şubat kime darbe vurdu" başlıklı yazısında "Post modern darbenin asıl sarsıcı etkisi, Müslüman aydınların fikrî gündemlerinde yaşanan daralma, kırılma ve geri çekilme. Her şeyden önce olanca yetersizliğine rağmen İslami iddiaları olan entelektüel kesim kendi dilini önemli ölçüde yitirdi. Kendi özgüvenini kaybetme süreciyle birlikte yaşanan bu özgün dilin kaybı aslında Türkiye’nin geleceği açısından en önemli kayıptır. Bu gerçeği henüz İslami hassasiyeti olan kesimler fark edebilmiş, vahametini kavrayabilmiş değiller" tespitinde bulundu.

28 Şubat öncesi canlılığın, zenginliğin ve yoğunluğun yitirildiğini belirten Emre, "Tartışılan konuların içinin ne kadar dolu olup olmadığı ayrı bir konu, en azından farklı düzlemlerde gözlemlenen entelektüel arayış, içi doldurulmaya çalışılan “iddia”lar kendi sesini bulma çabalarıydı…" şeklinde yazdı.

AK Parti sürecinde takınılan tutumlara ise Akif Emre'nin eleştirileri şöyle oldu: "Kendine olan güveni kaybolmaya görsün bir toplumun (buna bir dava, iddia da diyebilirsiniz) bir kez, toparlanması, ayağa kalkması zor... Bağımsız kalması beklenen aydınlar raportör bürokratlara, danışmanlara dönüştü. Siyasetin gündemi zihinlerini doldurduğu gibi aydınlar hem entelektüel hem de fiziki bağımsızlıklarını kaybettiler. Gündemin peşinde koşan resmi aydınlara dönüştü önemli kısmı..."

Akif Emre'nin yazısının tamamı için

Etiketler : #28   #Şubat'ın   #Müslüman   #aydınlara   #etkisi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN