"Unutturulma çabalarına rağmen direnişe devam"

6 yıldır başörtüsü için meydana çıkan Türkiye Başörtüsü Platformları’nın Sakarya buluşması için biraraya gelen başörtüsü platformları, Sakarya'daki 248. basın açıklamasına destek verdi. Eylemde “Baskılara, sindirilmeye, unutturulmaya rağmen başörtüsü mücadelesi devam ediyor” mesajı verildi.

14-06-2010


Türkiye’nin 10 farklı noktasında Cumartesi günleri gerçekleştirdikleri paralel eylemlerle başörtüsü mücadelesini devam ettiren platformlar, Sakarya’da buluştu.

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu’nun 248. eylemine de destek veren platform temsilcileri ve çevre illerden gelen gözlemciler, tevhid, adalet ve özgürlük mücadelesine devam kararlılıklarını bir kez daha vurguladılar.

Platform adına Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şûbesi’nden Sâhir Akça bir basın açıklaması yaparak “Bu hafta sizlere Türkiye’nin dört bir yanından gelen Başörtüsü Platformları’ndan misafirlerimizle birlikte hitap edeceğiz. İnşâallah bu birlikte haykırışlar zulüm sütunlarını, kulelerini, kalelerini birer birer yıkarak, hep birlikte hak, hukuk ve hürriyetlerimize kavuşacağız.

Malûmunuzdur ki bu platformların kuruluş sebebi; inandığı gibi yaşamak için başlarını örten bacılarımıza getirilen yasaklarla birlikte her türlü zulüm, haksızlık, sömürü ve baskılara karşı ses vermek ve mazlumun yanında olduğumuzu göstermektir.” dedi.

Platformları temsilen ilk olarak Mazlumder Bursa Şubesi’nden Cihat Oruç kısa bir selamlama konuşması yaparak, Türkiye’de siyasilerin başörtüsü sorununu nasıl suistimal ettiğinden örnekler verdi.

“Meydanlarda söz veren parti liderleri bugüne kadar hiçbir çözüm getiremedi. Yasak ise devam ediyor. Biz çözümün direnmekte olduğunu düşünüyoruz ve bu direnişi Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde devam ettiren platformları selamlıyoruz!” dedi.

Mavi Marmara yolcusu da eylemdeydi

“Baskılara, sindirilmeye, unutturulmaya rağmen başörtüsü mücadelesi devam ediyor” yazılı pankartın açıldığı eylemde Konya İnanç Özgürlüğü Platformu adına Musa Kâzım Yılmaz; “Başörtüsü bizim onurumuzdur diyoruz ama onur kelimesinin tam karşılığı, Arapça’da “ırz”dır. O halde başörtümüz bizim ırzımızdır. Tıpkı Mescid-i Aksa’nın da bizim ırzımız olduğu gibi…

Başörtüsünü savunmak, ırzımızı korumak için teyakkuzda durmaktır. Bu sebeple yasakçılara karşı kimliğimizi, inancımızı, namusumuzu, şerefimizi, haysiyetimizi koruma mücadelesinden vazgeçecek değiliz.” şeklinde konuştu.

Buluşmaya Antalya’nın Alanya ilçesinden katılan Alpaslan Arslan ise İsrail işgal ordusunun Mavi Marmara gemisine saldırısı esnasında yaşadıklarını anlattı.

Aslan, “Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştiren ve çok güzel bir ortamda ilerleyen yolculuğumuz, kanlı İsrail saldırısıyla bambaşka bir hal aldı. Gemide bulunan ve silahlı askerlere karşı canlarını siper eden kardeşlerimiz şehit olurken, birçok kardeşimiz de ağır yaralar aldı.

Biz tüm çabalarımıza rağmen geminin durdurulmasına engel olamadığımız için üzülüyorduk. Fakat Türkiye’ye döndüğümüzde kanlı baskın sonrasındaki sürecin tüm dikkatleri bir kez daha Gazze’deki insanlık dışı ambargoya çektiğini görünce teselli bulduk,” şeklinde konuştu.

Eylem boyunca “Türkiye’ye selam, direnişe devam!”, “Zulme karşı omuz omuza” ve “Direne direne kazanacağız!” sloganları atılırken, direnen şehirleri gösteren dövizler taşındı.

(Kaynak: Platform Haber)

Etiketler : #Unutturulma   #çabalarına   #rağmen   #direnişe   #devam   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN