
Muhalifler: Batılılar Esad'ın kalmasından yana
Suriye muhalifler, Batılı ülkelerin kendilerine Esad'ın bir süre daha Suriye'nin başında kalmasını ve geçiş hükümetine liderlik etmesi gerektiğini söylediğini ifade ediyor.
18-12-2013

Suriyeli muhalifler batılı ülkelerin ibreyi Esad'dan yana çevirdiğini belirtiyor. Gelecek ay Cenevre'de yapılacak barış görüşmelerinde Esad'ın yönetimden gitme sonucunun çıkmayacağı belirtiliyor.
Suriyeli muhalif kaynaklardan alınan bilgilere göre, batılı ülkeler Suriye'de kurulması düşünülen geçiş hükümetine Beşar Esad'ın ve yönetim ekibinin bir kısmının liderlik etmesi gerektiğini düşünüyorlar. Bunun ülkenin Esad'dan sonra kaosla karşılaşmaması için gerekli olduğunu düşündükleri belirtiliyor. Mesajın muhaliflere Londra'da gerçekleşen Suriye'nin Dostları Toplantısında iletildiği ifade ediliyor.
Suriye muhalefetine destek veren batılı ülkeler ilk başlarda Esad'ın kesinlikle iktidardan ayrılması gerektiğini düşünüyorlardı. Ancak başta Amerika ve İngiltere olmak üzere batılı ülkeler bu fikrinden vazgeçmiş görünüyor. Muhaliflere iletilen mesajda önemli olanın Esad'ın başta kalıp kalmaması değil, Esad başta olsa bile çevresindekilerin ondan uzaklaştırılması olduğu belirtildi.
Suriye muhalefeti Cenevre görüşmelerine, Esad'ın yönetimden ayrılma kararının çıkması umuduyla gidiyorlardı. Amerikalı bir yetkili yaptığı açıklamada, Suriye Muhalefetinin Cenevre görüşmelerine katılması gerektiğini, Esad başta kalsa bile yeni oluşacak geçiş hükümetinde yerini alması gerektiğini ifade etti. Bu sayede Esad'ın bağlantılarının bir kısmına muhaliflerin sahip olacağı ve Esad'ın gücünü kıracakları öne sürülüyor.
Eğer muhalifler batılı ülkelerin bu talebini olumsuz cevaplarsa batı desteğinin Suriye muhalefetinin arkasından çekileceği ifade ediliyor. Bu durumda Suriye muhalefetini sadece Türkiye ve Körfez'deki Arap ülkeleri destekliyor olacak.
Barış görüşmelerinin 22 Ocak'ta İsviçre'nin başkenti Cenevre'de yapılması bekleniyor.
(Dünya Bülteni)
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Malatya'da NATO üsleri kapatılsın çağrısı
Makaleler
Hava Durumu






























































