"Model ortak" ABD Pakistan'da yine katliam yaptı

Muhafazakâr demokratların model ortağı ABD'ye ait insansız savaş uçaklarının Pakistan'ın Kuzey Veziristan'da bir medreseyi vurduğu, ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

14-01-2010


İslam ve Hayat

Muhafazakâr demokratların model ortağı ABD'ye ait insansız savaş uçaklarının Pakistan'ın Kuzey Veziristan'da bir medreseyi vurduğu, ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Medresenin saldırı sonucu yerle bir olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak'ın internet sayfasında yer alan habere göre, Kuzey Veziristan'ın Garyom bölgesinde bulunan bir medreseye ABD insansız uçakları tarafından iki ayrı saldırı düzenlendi, saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti. Haberde medresenin tamamen yerle bir olduğu belirtildi.

Saldırılar, ABD'nin Pakistan ve Afganistan Temsilcisi Richard Holbrook'un Kuzey Veziristan'ın Svat bölgesine ziyaretiyle aynı güne denk geldi. Pakistanlı yetkililer tarafından ABD saldırısının gerekçesi konusunda açıklama yapılmadı.

ABD'nin, 2008 yılından beri Pakistan topraklarında düzenlediği 77 saldırıda 750'den fazla kişi öldü.

Etiketler : #Model   #ortak   #ABD   #Pakistan'da   #yine   #katliam   #yaptı   
YORUMLAR
  • HUSEYİN SASMAZ   14-01-2010 19:20

    Gilani, Haksız Yere Pakistan'a Saldırmasına Rağmen Brown'la Görüştü Ama Protestocularla Karşılaştı Downing Street'te kırmızı halılarla karşılamak yerine Hizb-ut Tahrir, İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile görüşeceği ziyaretinin başlangıcında Antrcontinantel otelinde onuruna verilen öğle yemeğine katılacağı sırada Pakistan Başbakanını kınamak amacıyla yaklaşık yüz protestocuyu bir araya topladı. Gordon Brown, son günlerde Obama yönetiminin yolunda Pakistan'a yönelik mesnetsiz bir saldırı başlatarak el-Kaide örgütünün liderini yakalamada İngiliz-Amerikan başarısızlığından Pakistan'ı sorumlu olmakla suçladı ve "Pakistan'ın harekete geçtiğine dair daha fazla kanıt görmeyi" istedi. Brown, sayısız sivil insanın katledilmesine rağmen insansız Amerikan uçaklarının saldırılarının gerçekleştirdiği başarıyla gurur duydu. Hizb-ut Tahrir'in İngiltere'deki Medya Temsilcisi Taci Mustafa şöyle dedi: "Gilani, Brown'un haksız yere Pakistan'a saldırmasını kınamak yerine Batılı efendileriyle görüşmekten memnuniyet duymaktadır. İngiltere'nin Afganistan'a yönelik son işgali, akıllara yirmi otuz yıl öncesindeki vahşi sömürgeciliğini ve bölgedeki savaşlarını getirmektedir." "Gilani ve Zerdari, Amerika'nın ve İngiltere'nin Afganistan'daki savaşlarını genişlettikleri ve rolü gereği Pakistan'ın istikrarını etkilediği bir sırada Pakistan'daki insanların durumlarına hiç önem vermemektedirler. Zira Gilani ve Zerdari, askerleri ve insansız uçakları Pakistan ve Afganistan'daki insanları öldürmesine rağmen Hillary Cilinton, General Petraus, Gordon Brown ve diğer Amerikalı yetkilileri sıcak şekilde karşılamaya devam etmektedirler." "Eğer Gilani, Pakistan'daki insanların durumunu önemsemiş olsaydı kesinlikle Amerika'ya vekaleten başlattığı saldırıları durdurur, Brown'un Pakistan'a yönelik mesnetsiz saldırısını kınar ve David Milip'in 11 Eylül saldırılarının Pakistan'dan başladığı şeklindeki yanlış propagandasından vazgeçmesini talep ederdi." "Batı, Gilani gibi solgun yöneticileri desteklediği sürece İslami âlem sıkıntı çekmeye devam edecektir. İngiltere'nin, Birleşik Devletler'in çıkarlarına veya kendi kişisel banka hesaplarına göre değil de pek çok insani sorunlara, Pakistan'daki insanlara ve bu geniş bölgeye İslami çözümler sunarak tebaasının maslahatına göre hükmedecek yöneticilere sahip bir yönetim nizamını ortaya koyacak olan sadece İslami Hilafet Devleti'dir."

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN