"Libya'da ölü sayısı 5 bini aştı"

Mağdurların anlattığına göre Kaddafi'nin adamları direnen sivil halkı yıldırmak için her türlü silahı kullanıyor. Hastaneler adeta ceset tarlasına döndü. Doktorlar vücutları kesici aletler ve bombalarla parçalanmış insanları tedavi etmede çaresiz kalıyor. Gelen bilgilere göre olaylar başladığından bu yana ülkede ölen kişi sayısı 5 bini aşmış durumda.

27-02-2011


Libya-Tunus sınırının sıfır noktasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Libya'dan kaçan Türkiyeliler ile diğer mağdurların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Libya'dan kaçanlar, Tunus sınırında bekleyen İHH ekiplerine ülkedeki son durumu anlatıyor.

Mağdurların anlattığına göre Kaddafi'nin adamları direnen sivil halkı yıldırmak için her türlü silahı kullanıyor. Hastaneler adeta ceset tarlasına döndü. Doktorlar vücutları kesici aletler ve bombalarla parçalanmış insanları tedavi etmede çaresiz kalıyor.

Gelen bilgilere göre olaylar başladığından bu yana ülkede ölen kişi sayısı 5 bini aşmış durumda. İHH ekipleri, Tunus'a sığınan insanların yemek, içecek, sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Sınırda bulunan İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, yaklaşık 6 bin kişinin dün Libya'dan Tunus'a geçtiğini söyledi. Güzel, dün itibariyle sınırdan sadece 34 Türkiyelinin geçtiğini ifade etti.

(Haber: Oktay Mehmet / Yeni Şafak)

Etiketler : #Libya'da   #ölü   #sayısı   #5   #bini   #aştı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN