
"Libya'da ölü sayısı 5 bini aştı"
Mağdurların anlattığına göre Kaddafi'nin adamları direnen sivil halkı yıldırmak için her türlü silahı kullanıyor. Hastaneler adeta ceset tarlasına döndü. Doktorlar vücutları kesici aletler ve bombalarla parçalanmış insanları tedavi etmede çaresiz kalıyor. Gelen bilgilere göre olaylar başladığından bu yana ülkede ölen kişi sayısı 5 bini aşmış durumda.
27-02-2011

Libya-Tunus sınırının sıfır noktasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Libya'dan kaçan Türkiyeliler ile diğer mağdurların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Libya'dan kaçanlar, Tunus sınırında bekleyen İHH ekiplerine ülkedeki son durumu anlatıyor.
Mağdurların anlattığına göre Kaddafi'nin adamları direnen sivil halkı yıldırmak için her türlü silahı kullanıyor. Hastaneler adeta ceset tarlasına döndü. Doktorlar vücutları kesici aletler ve bombalarla parçalanmış insanları tedavi etmede çaresiz kalıyor.
Gelen bilgilere göre olaylar başladığından bu yana ülkede ölen kişi sayısı 5 bini aşmış durumda. İHH ekipleri, Tunus'a sığınan insanların yemek, içecek, sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Sınırda bulunan İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, yaklaşık 6 bin kişinin dün Libya'dan Tunus'a geçtiğini söyledi. Güzel, dün itibariyle sınırdan sadece 34 Türkiyelinin geçtiğini ifade etti.
(Haber: Oktay Mehmet / Yeni Şafak)
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
Makaleler
Hava Durumu