
"Kur'an, mahalli Afrika dillerine çevrilsin" talebi
Sudan’ın başkenti Hartum’da düzenlenen “İslam Kültürünün Yayılmasında İletişim Teknolojisinin Rolü” isimli küresel panelin katılımcıları, Kur'an'ın mahalli Afrika dillerine çevirilmesini talep etti.
16-02-2009

Sudan’ın başkenti Hartum’da düzenlenen “İslam Kültürünün Yayılmasında İletişim Teknolojisinin Rolü” isimli küresel panele katılan cami imamları ve tebliğciler, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hadislerinin Afrika’nın mahalli dillerine tercümesinin önemini vurguladılar.
“El-Beyan” gazetesinin bildirdiğine göre, bu üç günlük panele katılanlar yayınladıkları bildiride, Afrika ülkeleri Müslüman vaazcı ve tebliğcilere mahsus orta yollu hitabelerin verilmesi konusuyla Afrika mahalli dilleri haber sitesinin açılmasını istediler.
(Kaynak: Vakit)
Ayrıca, Dünya İslam Tebligatı Kurumu, Dünya İslami Hayır Kurumu ve Katar Hayır Kurumu’ndan, cami imamları ve genç Müslüman tebliğcileri için Afrika ülkelerinde eğitim dönemleri yapmalarını talep edildi.
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
Makaleler
Hava Durumu