"İşgale karşı tek yol direniş"

60 yıldır süren işgale karşı direnişin intifada ile birlikte İslami Direniş kadrolarının omzunda yükseldiğinin belirtildiği konuşmalarda Hamas'ın Gazze'de gösterdiği başarılı direniş örneği hatırlatıldı ve siyonistlerin ancak direnişin dilinden anladığı vurgulandı.

14-05-2008


Filistin'deki siyonist işgalin ve siyonist çete rejiminin 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İslami kuruluşların ortak katılımı ile Beyazıt Meydanı'nda protesto gösterisi düzenlendi.

"Filistin 60 Yıldır İşgal Altında" yazılı dev pankart ve Filistin bayrağının açıldığı eylemde coşkulu kalabalık, işgal 100 yıl da sürse direnişin devam edeceğini ve İsrail'i meşrulaştırma çabalarına asla izin vermeyeceklerini haykırdı. Görsel açıdan zengin bir içerikle gerçekleştirilen eylemde, protestocu kardeşlerimiz "Katillerle İşbirliği Yapmak Suçtur"; "Siyonizm Yenilecek Direnen Filistin Kazanacak" dövizlerinin yanında Filistin davasıyla özdeşleşmiş Naci el-Ali'nin'Hanzala' karikatürünün yer aldığı "Hanzala Yüzünü Dönmeyecek Filistin Özgür Oluncaya Dek" dövizini taşıdı.

Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Kenan Alpay'ın sunduğu eylemde İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve Medeniyet Derneği Genel Başkanı ve Kudüs Müessesi İstanbul temsilcisi Ahmet Ağırakça yaptıkları konuşmada Filistin sorununun sadece Filistinlilere ya da Araplara ait bir sorun olmadığını bütün Müslümanları hatta erdemli tüm insanları ilgilendirdiğini, dolayısıyla Siyonist işgale karşı devamlı olarak tepkilerin gösterilmesi çağrısında bulunuldu. Siyonist devletin kuruluş sürecinden bahsedilen konuşmalarda İsrail'in ırkçı ve faşist temelde kurulduğunu ve bu doğrultuda bugün de aynı politikaları devam ettirdiği vurgulandı.

Yapılan konuşmalarda Filistin topraklarını işgal ederek kurulmuş İsrail devletinin elebaşlarının 60. yıldönümü kutlamaları çabasının işgalci İsrail'i asla meşrulaştıramayacağını ifade ettiler. Filistin topraklarının Müslümanlar açısından öneminin belirtildiği konuşmalarda Türkiye'deki sivil ve askeri yetkililerin Filistin sorunu karşısındaki duyarsızlıkları ve İsraille işbirliği içerisindeki politikaları eleştirilerek işgal devletinin elçiliğinin düzenlediği 60. yıl resepsiyonuna gösterilen ilginin asla kabul edilemeyeceği belirtildi.

Hükümetten 4 Bakanın katıldığı resepsiyona başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere kuvvet komutanlarının katılmasının anlamının Türkiye devletinin Filistin halkının yanında olmadığını ve işgal devletini desteklediği anlamına geldiği vurgulandı. Eylemde, cumhurbaşkanının eşi başörtülü olduğu için Çankaya'da yapılan törenlere katılmayan askeri yetkililerin işgal devletinin düzenlediği resepsiyona tam kadro katılmasının mevcut sistemi tanıma açısından önemli bir olay olduğu ifade edildi.

60 yıldır süren işgale karşı direnişin intifada ile birlikte İslami Direniş kadrolarının omzunda yükseldiğinin belirtildiği konuşmalarda Hamas'ın Gazze'de gösterdiği başarılı direniş örneği hatırlatıldı ve siyonistlerin ancak direnişin dilinden anladığı vurgulandı.

"Siyonizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!"; "Biruh Bidem Nefdike Ya Aqsa"; "Hizbullah'a Hamas'a Direnişe Bin Selam!"; "Yaşasın Filistin Direnişimiz"; "Yaşasın Küresel İntifada"; "Kirli Anlaşmalar İptal Edilsin!"; "Kardeş Olmanın Bir Bedeli Olmalı!" "Katil İsrail Filistin'den Defol!"; "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol!" şeklinde sloganların atıldığı eylemde sık sık tekbirler getirildi. Yapılan duanın ardından işgali anlatan resim sergisi Beyazıt Meydanı'nda açıldı. (Haksöz Haber)

Etiketler : #İşgale   #karşı   #tek   #yol   #direniş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN