"İşgal rejimi için en büyük tehdit İntifadadır"

Ürdünlü strateji uzmanları işgal rejimini masaya yatırdı. Strateji uzmanlarına göre bugün Siyonist işgal rejiminin karşı karşıya olduğu en büyük tehdit işgal altındaki Filistin topraklarında başlayan intifada.

10-12-2015


Strateji uzmanlarına göre bugün Siyonist işgal rejiminin karşı karşıya olduğu en büyük tehdit işgal altındaki Filistin topraklarında başlayan intifada. Uzmanlara göre aynı şekilde Arap dünyasında süren kargaşa ve kaosun varlığını tehlikeye sokabileceğini düşünen işgal rejimi bundan dolayı geleceğine ilişkin ciddi endişeler duyuyor.

Ürdün’ün başkenti Amman’da “Arap Bölgesinde Meydana Gelen Değişimler Gölgesinde İsrail’in Stratejik Durumu” adı altında düzenlenen programda uzmanlar, Arap dünyasında meydana gelen gelişmeler nedeniyle işgal rejimi İsrail’e fırsat doğmuşsa da, kendisinin bugün afalladığını, kafa karışıklığı yaşadığını ve fırsatı değerlendiremediğini ifade ettiler.

Uzmanlar İsrail’in uluslararası düzeyde konumunun sarsıldığını, Arap Birliği'yle sıkıntılar yaşadığını, Siyonist toplumun siyasi bölünme yaşadığını, iki ay önce başlayan ve bütün Filistin toprağına yayılan intifada nedeniyle de toplumun büyük bir korku ve panik içinde yaşadığını kaydettiler.

Programda söz alan birçok uzman işgal rejiminin  geleceğini, Arap Baharı'na karşı tutumunu, zaaflarını ve güçlü yönlerini masaya yatırdı. 

(Filistin Haber)

Etiketler : #İşgal   #rejimi   #için   #en   #büyük   #tehdit   #İntifadadır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN