"Filistin, ümmetin merkezi davasıdır"

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım "Filistin davası, hepimizi ilgilendiren merkezi bir davadır. Denizinden nehrine kadar eksiltme olmaksızın toprağının her bir zerresini özgürleştirmekten hepimizin sorumluyuz" diye konuştu.

21-12-2008


Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah'ın çağrısında uyarak, Gazze için meydana inen yüzbinlere seslendi. Gazze ambargosunun kırılması için başta liderler olmak üzere tüm Arap ve İslâm dünyasının sorumluluklarını üstlenmeye çağıran Kasım, Hizbullah olarak Gazze'nin zaferine kadar meydanda kalacaklarını, görevlerini yerine getireceklerini söyledi. Şeyh Naim Kasım'ın dün Lübnanlı yüzbinlere hitaben yaptığı konuşmadan bölümler:

Gazze'yi selamlıyoruz

Direnişin merkezi Lübnan’dan özgür Gazze’ye selam ediyoruz. Ulusal, İslâmi konferansların ve Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah’ın çağrısına karşılık vermek, direnen Filistin halkıyla omuz omuza olduğumuzu göstermek, bilinen cesur duruşumuzu göstermek için toplandık.

Filistin Hepimizin Davasıdır

Filistin davası, hepimizi ilgilendiren merkezi bir davadır. Denizinden nehrine kadar eksiltme olmaksızın toprağının her bir zerresini özgürleştirmekten hepimizin sorumluyuz.

Gazze Niçin Ambargo Altında?

Gazze niçin ambargoya maruz kaldı? Çünkü Filistin, zillet siyasetine karşı çıktı, direnişin siyasi tercihlerini kabul etti. Filistin halkının dilediği her şeyi seçme hakkı vardır. Filistin halkı temsilcilerini seçti. Seçilen temsilciler, bilinen kaidelere göre halkın işlerini yaptı. Gazze’ye ambargo uygulayanlar, Filistin halkının seçtiği kişilerin olmasını istemiyor, topraklarına özgürce hükmetmelerini, geleceklerine karar vermelerini istemiyor. Bunun için, işgale karşı direniş siyasetinin seyrini değiştirmek için ambargo uyguladılar.

Gazzeli Çocuk Hepinizden de Onurludur

Güvenlik Konseyi, büyük devletler ve Arap devletler yaşlı, kadın ve çocukların aç bırakılmasını, ilaçtan ve ekmek lokmasından mahrum bırakılmasına seyirci kalıyor. Ey dünyanın korkakları Gazze’ye bu şekilde acı veremezsiniz. Gazze’nin çocuğu sizin hepinizden de onurludur. Gazze inşallah zafer kazanacaktır.

Amerika’ya Ölüm!

Teslimiyetçi esasları dayatarak bu halkı tamamen tasfiye etmeyi hedefleyen bu suçtan daha büyük bir suç var mıdır?
Sonra “Annapolis devam ediyor” ve “uluslararası toplumun kararları saygındır” demek için Güvenlik Konseyi Amerika’nın isteği ile toplanıyor.

Açıkçası onlar, Gazze’de ambargo olduğunu dünyaya unutturtmak için toplandılar. Ümmetimiz teröristlerin başının Amerika olduğunu bilmektedir. Ümmetimizin haykırışı da tektir: “Amerika’ya Ölüm!”

Gazze Ümmetin Onurudur

Gazze, tüm özgürler için iyi bir modeldir. Gazze, ümmetin onurudur. Gazze, direnişin sembolü olarak kalmayı sürdürecek. Gazze, Filistin’i ve Kudüs’ü kurtaracaktır.

Filistin Halkı Asla Yenilmeyecek

60 senedir direnen Filistin halkına, direnişi tüm şekilleriyle canlı tuttu. Dünya bilsin ki Filistin halkı asla yenilmeyecek. Çünkü Filistin halkı, direnen ve köprüleri Allah’a kadar uzanan bir halktır. Kafirler ve münafıklar istemese de Allah, kendisine yardım edene yardım edecektir.

Hamas’ın 21. Yıl Kutlamaları...

Filistin halkının yenilmesi mümkün değildir. Filistin halkı üzerinde komplo kuranlar hezimete uğrayacaktır.
Dünya birkaç gün önce, Hamas hareketinin kuruluş gününde bu güzel halkın kitleler halinde katıldığı gösteriye şahid olmadı mı? Dünya onların duruşlarını, direnişlerini ve ısrarlarını gördü mü?

Hizbullah Yanınızda Olacak

Gazzelilere diyoruz ki: Sizin adil davanızda sizin yanınızdayız. Biz Hizbullah olarak Filistin davasından taviz vermeyeceğiz. Hizbullah ve beraberindeki özgürler ile Filistin topraklarının her bir zerresinin kurtarılmasında sizin yanınızda olacaktır. Zalim, başarısız ve zillet pazarlıklarından uzağız. Biz tüm Filistin topraklarını kurtaracak ve tüm mültecileri topraklarına kavuşturacak direnişle beraberiz.

Filistin davasının, basit ve hiçbir anlamı olmayan bir anlaşma ile taviz verilmesini kabul etmeyeceğiz. Filistin’in, güvenli bir mülteci kampına dönüşen Gazze karşılığında tüm topraklarının terk edilmesini kabul etmeyeceğiz.

Sizin Karşınızdakiler Zillettedir

Ey Filistinliler davanız adil bir dava. Uluslararası toplumun bu zalim projeden kurtarılmanız için devreye girmesi gerekiyor. Herkesin sizin yanınızda durması gerekiyor. Sizin karşınızda duranlar ise zillette olacaklardır. Kim sizin karşınızda durur ve sizin aleyhinizde entrikalar tasarlarsa tarih tarafından kaydedilecektir.
Onların Filistin davası ile ilişkilerinin olmadığına da şahit olacağız.

Arap Liderler Ambargoyu Neden Kınamadı?

Şimdiye kadar çok dinledik. Her yerden Filistin davası ile ilgili açıklamalar geliyor. Bu açıklamalardan ne anlıyorsunuz? Ve Filistin davasını desteklemek için ne yapıyorsunuz? Açıklamaları İsrail’in yüzüne karşı neden yapmıyorsunuz?

Arap liderlerden ambargoyu kınayan bir açıklama dahi neden duyamıyoruz? Kimden korkuyorsunuz? Adil bir normalleştirme mi bekliyorsunuz?

Mutedil olduğunu sandığınız Livni’ye bakın! Ne diyor? Livni, ırkçı bir Yahudi devletinin kurulması için 1948 sınırlarındaki Filistinlileri sürgün etmek istiyor.

Sık sık sözünü ettiğiniz normalleştirmedeki adalet nerede? Ey Araplar! İsraillilerin neler dediğini duydunuz mu? Bazı Arap liderler Hamas’a darbe vurulmasını istediğini, teşvik ettiğini duydunuz mu? Ben liderlerden hiç kimseyi suçlamıyorum. Fakat, bu olayla bir alakanız olmadığını dahi bir açıklama ile netleştiremiyor musunuz?

Arap Liderleri Filistin Direnişini Desteklemeli

Ey Araplar! Filistin davasını mal, silah ve duruşunuzla desteklemek sorumluluğunuzdur. Sizleri affetmeyeceğiz. Çünkü bu dava esastır. Niçin cesur bir duruş sergilemiyorsunuz? Şayet cesur duruşunuz olursa halklarınız da sizin yanınızda olacaktır. Sizler en güçlü olacaksınız. Amerika ve İsrail de itaat edecek.

Ambargo Karşısında Susmak Ambargoya Ortak Olmaktır

Resmi ya da sivil, Arap ya da Müslümanlardan hiç kimsenin Gazze ambargosu karşısında susmasının özrü yoktur.
Ambargo karşısında sessizlik de ambargodur, işgale destektir. Bundan ötürü her biriniz rolünü nasıl oynayacağını araştırmalıdır.  Ambargo sürene kadar ambargoya karşı etkinlikler İslâm dünyasının her bir köşesinde her yöntemle sürmelidir.

Mısır Tarihi Bir Adım Atmalı

Biz, Mısır liderliğinin ambargo altındaki Gazze halkına karşı cesur ve tarihi bir adım atmaya çağırıyoruz.
Hastaların ölümüne yol açan, Çocuklara uygulanan ambargoya katılımı destekleyen, hiçbir anlaşma yer yüzünde yoktur. Sorumluluğunuz büyük ve önemli değil midir? Şimdi vakit onurlu olma vaktidir.

Bir Olursak İsrail Bize Boyun Eğecek! Yol Direniş Yoludur

Filistin halkının, direniş etrafında vahdete, her türlü siyasi yönteme ve Filistin halkının açlığa mahkûm edilmesine karşı mücadeleye çağırıyoruz.
Müzakerelerin ve görüşmelerin hiçbir anlamı yok. Hepimiz birlikte olduğumuz zaman İsrail bize karşı hiçbir şey yapamaz. Bize boyun bükecek. İşte yol budur. İşte çözüm budur. Yol, direniş yoludur.

Gazze’deki direnişçiler! Bizler biliyoruz ki; şimdi seneler öncesinde olduğunuzdan daha da güçlüsünüz. İnşallah daha da güçlü olacaksınız. İşgal karşısında güçlü irade olursa direnişin zayıflaması mümkün değildir. Günden güne güçlenecektir.

Daha Güçlüyüz

İşte Lübnan’daki İslâmi direniş. 2006’da en şiddetli saldırılara karşı mücadele verdi. Lübnan direnişinin, 2006 Temmuz öncesinden daha da güçlü olması ile sizleri müjdeliyorum. Düşmanın saldırıları mücadelemizde bizleri güçlendiriyor.

Zafere Kadar Meydandayız!

Herkes bilsin ki Gazze ambargosunda da Gazze’ye yönelik baskılar arttıkça direniş güçlenecektir. Sadece Filistin’de değil bölgedeki her direniş güçlenecektir.

Zaferinizde müttefikiniz olacağız. Biz, sevinçte ve hüzünde sizinleyiz. İnşallah meydanda kalacağız ve Gazze’nin zaferi için görevimizi yerine getireceğiz.

Allah'ın selâmı üzerinize olsun

Siyonist işgal devletinin Gazze’ye uyguladığı ambargonun kırılması için başta liderler olmak üzere tüm Arap ve İslâm dünyasının sorumluluklarını üstlenmeye çağıran Kasım, Hizbullah olarak Gazze'nin zaferine kadar meydanda kalacaklarını, görevlerini yerine getireceklerini söyledi.. Kasım, konuşmasında, “Gazze, tüm özgürler için iyi bir modeldir. Gazze, ümmetin onurudur. Gazze, direnişin sembolü olarak kalmayı sürdürecek. Gazze, Filistin’i ve Kudüs’ü kurtaracaktır” dedi.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Filistin   # ümmetin   #merkezi   #davasıdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN