"Filistin'in özgürlüğü için Hamas'ın önceliği direniştir"

Yeni Mısır cumhurbaşkanının Filistin'e desteğinden memnuniyetini dile getiren Dr Berdevil: "Filistin'in özgürlüğü için Hamas'ın öncelikli aracı silahlı direniştir"dedi

02-07-2012


Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Dr. Salah Berdevil, Mısır'ın yeni cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığı makamına geçmesinden sonra yaptığı ilk siyasi konuşmasında Filistin'e desteğini dile getirmesinin olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı ve bu olumluluğun, Rafah sınır kapısından geçişin tarihinde ilk kez günde 1500'e çıkarılması suretiyle pratiğe de yansıdığına dikkat çekerek; "Biz bu sayıyı rüyamızda bile görebileceğimizi düşünmüyorduk" dedi.  

Dr. Berdevil, Quds Press adlı haber ajansına yaptığı açıklamasında Mursi'nin başkanlığa geçmesiyle Mısır'da siyasi iktidarın bileğinin de güçlendirilmesi ve Filistin davasına desteğin daha da artmasına vesile olması ümidi içinde olduklarını ifade etti.

Berdevil açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Şüphesiz Mısır'da sadece eski sistemin değişmesi dahi Filistin halkı açısından hayırlı bir gelişmeydi. Çünkü bizim açımızdan eski sistemden daha kötüsünün gelmesi ihtimali yoktu. Özellikle savaş ve kuşatma döneminde ondan daha kötü bir tavır sergileyecek bir sistem gelmesi ihtimali yoktu. Mursi'nin ise Filistin meselesiyle ilgili tüm sözleri olumlu içerik taşıyor. Bu sözler Mısır halkının nabzıyla birlikte atmakta ve Filistin davasıyla örtüşmektedir."

Berdevil, Rafah kapısından geçişlerdeki artışın bu kapının turistik ve ticarî geçişlere tam olarak açıldığı bir gümrük kapısına dönüştürülerek normal düzenine kavuşturulmasını arzuladıklarını ifade etti.

(Kaynak: FİEM)

Etiketler : #Filistin'in   #özgürlüğü   #için   #Hamas'ın   #önceliği   #direniştir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN