"Filistin direnişle kurtulacak"

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İslam Milli Konferansı, Küresel Kudüs Müessesi ve Arap Doktorlar Birliği tarafından düzenlenen Filistin Sivil Dayanışma Konferansı başladı.

22-05-2009


Dünya Müslüman Alimler Birliği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İslam Ulusal Konferansı, Uluslar arası Kudüs Müessesi, Arap Doktorlar Birliği tarafından düzenlenen Filistin Sivil Dayanışma Konferansı Beylikdüzü Kaya Ramada Otel’de Mescid-i Aksa’dan okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Konferansa İslam ülkelerinden geniş katılım oldu. Konuşmacılar, Filistin direnişinin önemine vurgu yaptılar.

1948 Toprakları İslami Hareketi Başkanı Rait Salah, “Siyonizm nazizmin ta kendisidir. Siyonizm 100’den fazla Nazi soykırımı demektir. Ancak Filistin halkı dik duruşuyla İsrail’i durdurmayı başarmıştır. İslam ülkeleri de İsrail ile her türlü ilişkilerini keserek Filistin halkına destek olmalıdır. Mısır artık Refah Sınır Kapısı’nı sonuna kadar açmalıdır. Diğer ülkelerde İsrail ile ilişkilerini kesmelidir” dedi.

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Kardavi ise İsrail’in ancak direnişle durdurabileceğini söyledi. Uluslar arası kamuoyunun İsrail’i durdurmakta yetersiz kaldığını ifade eden Kardavi, “İsrail’i ancak direnişle durdurabilirsiniz. Filistinliler de bugün bunu yapıyor. İslam dünyasının bu davaya sahip çıkması lazım. Filistinliler günlerce havadan, karadan ve denizden İsrail bombalarına maruz kalmalarına rağmen direndiler ve kazandılar. İsrail, Filistin halkının üzerine bombalar yağdırarak Hamas’ı bitirebileceğini zannediyor. Oysa Filistin halkı İsrail’e karşı kenetlendi” dedi.

Hamas’ın İsrail, ABD ve bir kısım batı ülkeleri tarafından terör örgütü olarak görüldüğüne dikkat çeken Kardavi, “Filistin’deki barış Hamas’ın halkın temsilcisi olarak görülmesinden geçer. Hamas terör örgütü olarak görüldüğü sürece bu topraklarda barış olmaz” şeklinde konuştu.

“İsrail’den hiçbir iyilik istemiyoruz, onların merhametine ihtiyacımız yok” diyen Kardavi, “İsrail’i durdurursak biz durdururuz. İsrail hiçbir gün Filistin’in özgürlüğünü istemez” dedi.

TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Zeyd Aslan ise konuşmasında İsrail’in Filistin’de soykırım yaptığını söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da, Filistin halkına yapılan yardımların önemine dikkat çekti. Yıldırım, “İsrail’i ancak Filistin halkına yardım ederek durdurabiliriz. Filistin İslam dünyasının destekleriyle İsrail’e karşı daha güçlü direnecektir.  Filistin halkı son saldırılarda üzerine düşeni yaptı. Bundan sonra İslam ülkelerine ve halklarına kalıyor” dedi.

Sudan eski cumhurbaşkanı Abdurrahman Suvar Er Zehep ise “Filistin’in kurtuluşu İslam ülkelerinin bu davaya sahip çıkmasına bağlı. Biz eğer Filistin halkının yanında olursak İsrail, bu masum halka bu kadar zarar veremez. Gazze saldırısı karşısında Batı ülkelerinin kılını kıpırdatmadıklarını gördük. Filistin halkı şanlı bir direniş gösterdi. Önümüzde güçlü bir direniş var. Bize düşen bu direnişi takviye etmek” diye konuştu.

İsveç'ten gelen siyasi aktivist Prof. Dr. Mattias Gardell ise “İsrail Gazze’yi açık hava cezaevine çevirdi. Utanarak söylüyorum Batı ülkeleri maalesef bu katliamı seyrettiler. İnsan hakları, özgürlükler vs. bu kavramlar iflas etti. Bugün Gazze’de 1,5 milyon insanın hiçbir özgürlüğü yok. Bu insanlar her türlü zulme maruz kalıyorlar. Buradaki hırsızlar gece hırsızı olarak gelmedi. Güpe gündüz gelerek çoluk, çocuk, kadın demeden Filistinlileri yok ettiler. İsveçli bir vatandaş olarak ben bundan utanç duyuyorum.AB üyesi olmaktan utanıyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler : #Filistin   #direnişle   #kurtulacak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN