"Dengeli olmak, İslam ümmetinin temel özelliğidir"

Gazze'de düzenlenen “Vasat ve Aşırılık Arasında Davet” konferansta konuşan Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Dr. Talib Ebu Şa’r, "Denge ve vasat olma İslam dininin kendisidir. Yanlış anlamadan doğan aşırılık dinden değildir diye konuştu.

11-09-2009


İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti’ne bağlı Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Dr. Talib Ebu Şa’r, İslam ümmetinin denge ve vasat özelliğiyle diğer ümmetlerden farklı olduğunu belirterek, geçmiş halkların helaklerine dindeki aşırılıklarının neden olduğunu ifade etti.

Gazze’de dün (10 Eylül Perşembe) düzenlenen ve birçok âlim ve vekilin de katıldığı “Vasat ve Aşırılık Arasında Davet” konulu konferansa katılan Ebu Şa’r yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizler geçmişin asaletini elden bırakmadan ve çağımızı da göz ardı etmeden bir dil geliştirmek istiyoruz. Bunu yaparken laiklerin yaymaya çalıştığı düşüncelerin arkasından da koşmuyoruz. Yanlış düşüncelerin yayılmaya yüz tuttuğu Müslüman toplumlarda âlimlerin rolünü önemsememiz gerekir.”

Ümmetin üç farklı akımla mücadele ettiğini belirten Ebu Şa’r sözlerini şöyle sürdürdü: “İslam ümmeti üç ayrı akımla mücadele ediyor. Ümmet tekfirci düşünceye sahip aşırı gruplarla mücadele ettiği gibi, İslam’dan kopmak isteyenlerle ve Müslüman toplumda laik düşünceyi yayanlarla da mücadele ediyor.”

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Mervan Ebu Ras ise yaptığı konuşmada, “Denge ve vasat olma İslam dininin kendisidir. Yanlış anlamadan doğan aşırılık dinden değildir” dedi.

Konferansta söz alan konuşmacılardan Gazze müftüsü Şeyh Abdülkerim el-Kahlut ise, “İslam’ın emir ve yasakları güneşten daha açıktır. Toplumun davet ve ıslaha ihtiyacı var. Yanlış düşüncede olanların İslam’ın temel kaynakları olan Kur’an ve Sünnete dönmelerini, Hz. Peygamber (s.a.s)’in ahlakına bakıp onunla ahlaklanmalarını ve aşırılıktan uzak durmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Dengeli   #olmak   # İslam   #ümmetinin   #temel   #özelliğidir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN