"Büyük Felaket" 65. yılında

65 yıl önce 700 bin Filistinli, siyonist katillerin saldırılarından kaçmak için Suriye, Ürdün, Irak ve Mısır’a göç etti. Bugün sayıları 6 milyonu bulan Filistinli mülteciler aradan geçen 62 yıldan sonra hâlâ topraklarına dönemedi.

15-05-2013


İslam ve Hayat

“Büyük Felaket”, yani siyonist işgal rejiminin ilanı 65. yılını doldurdu. Filisitnliler, siyonist işgal rejiminin kurulduğu 14 Mayıs 1948 günün ertesini Nekbe (Büyük Felaket) olarak anıyor.

Sayıları 6 milyonu geçen Filistinlilerin topraklarına geri dönmesine siyonist işgal rejimi hiçbir şekilde izin vermiyor. 65 yıl önce 700 bin Filistinli, siyonist katillerin saldırılarından kaçmak için Suriye, Ürdün, Irak ve Mısır’a göç etti. Bugün sayıları 6 milyonu bulan Filistinli mülteciler aradan geçen 62 yıldan sonra hâlâ topraklarına dönemedi.

YÜZBİNLERCE FİLİSTİNLİ GÖÇ ETTİRİLDİ

14 Mayıs 1948’de kurulan siyonist işgal rejimi, el koyduğu Filistinlilere ait toprakları siyonist örgütlere devretti ve başka ülkelerden getirilen Yahudileri yerleştirdi. Siyonist işgal rejiminin kurulduğu günü “Büyük Felaket’ (Nekbe) olarak adlandıran Filistinliler her yıl 15 Mayıs’ta çeşitli etkinliklerle siyonist işgal rejimi tarafından katledilen ve göçe zorlanan milyonlarca Filistinli’yi anıyor.

Etiketler : #Büyük   #Felaket   #65.   #yılında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN