
"Aksa'ya düzenlenen baskınlar, zor bir dönemin işareti"
1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Yahudi yerleşimcilerin ve fanatik Yahudi örgütlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlar konusunda uyarıda bulunarak, baskınların Mescid-i Aksa için oldukça zor geçecek yeni bir döneme zemin hazırladığını söyledi.
08-04-2016

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Yahudi yerleşimcilerin ve fanatik Yahudi örgütlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlar konusunda uyarıda bulunarak, baskınların Mescid-i Aksa için oldukça zor geçecek yeni bir döneme zemin hazırladığını söyledi.
Şeyh Raid Salah, Kudüs Enformasyon Merkezi "QPress" tarafından dağıtılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında, Mescid-i Aksa'nın zor ve tehlikeli bir dönemden geçtiğini, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'yı boşaltmak istediğini, Yahudi örgütlerinin bu ay sonunda Pesah (Hamursuz) Bayramı dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın çağrılarını sürdürdüğünü ifade etti.
Filistinlileri her türlü kısıtlamaya rağmen Mescid-i Aksa'ya giderek baskınlara karşı nöbet tutmaya çağıran Şeyh Raid Salah, Pesah (Hamursuz) Bayramı'nda Mescid-i Aksa'ya topluca baskın düzenleme çağrılarının şahısların kişisel çağrıları olmadığını, bilakis işgal rejiminin genel politikası olduğunu söyledi.
Mescid-i Aksa'ya baskın çağrılarının tehlikesine dikkat çeken Şeyh Raid Salah, işgal güçlerinin aktivistlere yönelik baskı ve gözaltıları yoğunlaştırmasının amacının da Mescid-i Aksa'yı boşaltmak olduğunu belirtti.
Şeyh Raid Salah, bu zor günlerin sabır ve cesaret gerektirdiğine işaret ederek, kendilerinden beklenenin Mescid-i Aksa'ya vefalı kalmak olduğunu dile getirdi.
(FİEM)
Küresel Sumud Filosu: Sivil, vicdani ve küresel bir yapılanma
RASULULLAH'IN DOĞUMU NE ZAMAN?
Gazze nüfusunun yüzde 10’u şehid ya da yaralı
Gazze'de insani yardıma ulaşmaya çalışan 1900 sivil katledildi
Ankara'da yüz bin kişi Gazze'ye insani koridor için TBMM'ye yürüdü
ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Enes Cemal eş-Şerif ve beş arkadaşı için basın açıklaması
Bugünün Kufelileri Olmak Veya Olmamak
Gazze'de açlıktan ölümler sürüyor
Makaleler
Hava Durumu