"12 Eylül'de bizi kullananlar, şimdi asker cenazelerinde gençleri öne sürüyor"

Enerji Bakanı Yıldız'ın yumruklu saldırıya uğramasının ardından dün de Kürşad Tüzmen'e benzer bir girişimde bulunuldu. 12 Eylül'ü hatırlatan eski ülkücü Tüzmen, kendilerinin 12 Eylül öncesinde kullanıldığı gibi bugün de gençlerin asker cenazelerinde kullanıldığını söyledi.

10-05-2010


Anayasa reformunun gündeme gelmesiyle birlikte PKK saldırılarda artış gözlenirken, asker cenazelerinde yaşananlar, provokasyon endişelerini güçlendiriyor. Enerji Bakanı Yıldız'ın yumruklu saldırıya uğramasının ardından dün de Kürşad Tüzmen'e benzer bir girişimde bulunuldu. 12 Eylül'ü hatırlatan Tüzmen, "Bu gençler 1980 doğumlu bile değil. Kandırılıp şehit cenazelerine gönderiliyorlar." dedi. 
 
Samsun'da eski DTP lideri Ahmet Türk'e yönelik saldırıyla sahneye konulan provokasyonlar, yurt genelinde farklı şekillerde devam ettiriliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın geçen ay Kayseri'deki asker cenazesinde yumruklu saldırıya uğramasının ardından dün eski bakan Kürşad Tüzmen benzer bir girişimle karşılaştı. Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verilen Uzman Çavuş Metin Can'ın cenaze töreninde AK Parti Mersin Milletvekili Tüzmen'e saldırılmak istendi. 'Vurun' sesleri arasında yaşanan arbedede bir grup, Tüzmen'in bindiği otomobili tekmeledi. 'Asker hapiste, PKK Meclis'te' sloganları atıldı.

Bazı yaşlı kişilerin cenazede gençleri öne sürdüğünü vurgulayan Tüzmen, "Biz, 12 Eylül öncesinde kullanıldık. Bugün de gençler şehit cenazelerinde iyi kullanılıyor. Terör örgütü bizi tehdit ediyor, diğer taraftan da milliyetçi geçinen kesim tarafından protesto ediliyoruz." dedi.

(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #12   #Eylül'de   #bizi   #kullananlar   #   #şimdi   #asker   #cenazelerinde   #gençleri   #öne   #sürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN