Yozlaşma ve baskı her boyutuyla sürüyor

Sakarya Adalet Girişimi 301. hafta eyleminde yozlaşmanın eğitim, hukuk ve eğlence kültüründe ilerlediği söylenirken, İhya-der üyelerine verilen ceza kınandı. Eylemde Mavi Marmara’ya siyasi baskı yapıldığı söylenirken, Kurtuluş Şenlikleri’nde teşhircilik kültürünün yaygınlaştırılması eleştirildi.

19-06-2011


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi’nin haftalık sürdürdüğü basın açıklamalarının 301.’sini Başörtüsü Platformu adına Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi okudu. Seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamada Mendi "Bir genel seçim daha geride kaldı. Mevcut düzen partileri arasında sıkışan halkımızın çoğunluğu, kaygı ve umut arasında sandığa gitti ve sorunlarının çözümü için siyasilere biraz daha zaman tanıdı.

Bu zaman diliminde ekonomik büyüme iddiasının asgari ücretliler ya da yoksullar için ne kadar geçerli olduğu ortaya çıkacaktır. Şayet yeni bir anayasa yapılabilirse, Kemalist vesayetin gerçekten geride kalıp kalmadığı anlaşılacaktır. Örneğin başörtülüler için çözümün hizmet almakla mı sınırlı bırakılacağı görülecektir. Ya da Kürt meselesinde anadilde eğitim hakkının ne oranda tanınacağı sorusu cevabını bulacaktır." dedi.

Açıklamada eğitim sorunuyla ilgili “Milli Eğitim giderek büyüyen bir sorun olurken, evlatlarımız okul sürecinde toplumsal sorumluluklardan uzaklaşıyor, adeta “tüketici makbul vatandaş” yapılmak isteniyor. Dini, dili, kültürü yasaklı okullarda büyürken yaşadıkları yabancılaşmanın ortaya koyduğu gençlik profili gerçekten ibret verici... Edirne’de bir lise öğrencisi, karnesindeki zayıf nottan ötürü intihar ettiyse bunun vebali, çocuklarımızı insanlıktan çıkarıp performansına göre değer biçilen yarış atlarına çeviren eğitim sistemindedir!” denildi.

AKP'li belediyeye şenlik tepkisi

Sakarya Adalet Girişimi, şehirdeki Kurtuluş Şenlikleri’ne Demet Akalın adlı popçunun çağrılmasıyla ilgili olarak ise “Teşhir kültürünün taşıyıcılığı yapmakla meşhur bir şarkıcının, Kurtuluş Şenlikleri vesilesiyle Adapazarı’nda sahne alacak olmasını esefle kınıyoruz. Bugüne kadar “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” diyenler, yoz bir pop kültürün ve teşhirciliğin sergileneceği bu konserle neye hizmet ettiklerinin izahını kamuoyuna nasıl yaparlar, merak ediyoruz!” sözleriyle tepki gösterdi. Suriye’deki zulme kayıtsız kalınamayacağını bildiren SAGİR “Hemen yanımızdaki zulmün siyasetin reel-politiğine kurban edilmesine kayıtsız kalmayalım! Çıkarların vicdanların önüne geçmesine müsaade etmeyelim.” dedi.

İhya-der kararına ve Mavi Marmara’nın engellenmesine tepki!

Sakarya Adalet Girişimi, Elazığ’da İhya-der mensuplarına verilen cezalara “Bu dava, yargı sisteminin istediği kişi ya da kurumu zorlama bağlantılar ihdas ederek cezalandırabileceğini göstermesi açısından kaygı vericidir. SAGİR olarak Müslümanlara karşı devam eden çifte standartları ve kardeşlerimize sergilenen adaletsiz yaklaşımı kınıyoruz!” diyerek tepki gösterdi. Eylemde Mavi Marmara’nın siyasi baskılarla engellendiğini iddia eden SAGİR, konuyla ilgili şöyle dedi: “Mavi Marmara, Özgürlük Filosu’na katılamıyor… Görünen o ki; İsrail’le yeni bir kriz yaşamamak adına dava üzerinde kurulan siyasi baskı, şimdi de Mavi Marmara’nın Gazze için yola çıkmasını engellemekle sonuçlandı. Demek ki artık Gazze’yi özgürleştirmek için Mavi Marmara’yı da savunup, özgürleştirmek gerekecek!”

Ali Şeriati de anıldı

Sakarya Adalet Girişimi, basın açıklamasını Müslüman aydın Ali Şeriati’yi şehadet yıldönümü vesilesiyle anarak tamamladı. “Sizi rahatsız etmeye geldim” yazılı bir pankart açılan eylemde Şeriati’yle ilgili şöyle denildi:

“Açıklamamızı öze dönüşün aydınlarından, direniş yolundaki işaretçilerimizden olan ve 19 Haziran 1977’de şehit edilen Ali Şeriati’den bir çağrıyla tamamlıyoruz: “Ey özgürlük! Ben zulümden bıkkınım, esaretten bıkkınım. Zincirden bıkmışım, Zindandan bıkmışım. Hükümetten bıkmışım. Zorunluluktan nefret ediyorum. Seni tutsak yapmak ve bağlamak isteyen her şey ve herkesten bıkkınım, nefret ediyorum… Ey özgürlük! Kutlu özgülük! Seni tahta oturtmak istiyorum. Ya sen beni yanına çağır, ya da ben seni kendi yanıma çağırayım!”
 

Etiketler : #Yozlaşma   #ve   #baskı   #her   #boyutuyla   #sürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN