Yoksul Suudileri anlattı, göz altına alındı (VİDEO)

Suudi Arabistan'da yoksulluğu anlatan kısa belgesel yapan gazeteci Firas Buqnah gözaltına alındı.

20-10-2011


Suudi Arabistan'da bir gazeteci yaptığı bir belgesel film dolayısıyla gözaltına alındı.

Suudi Arabistan'da yoksulluk isimli yaklaşık 10 dakikalık belgesel filmi yapan Firas Buqnah'ın gözaltına alındığı bildirildi.

Firas Buqnah ile beraber filmi yapan ekipten üç kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma sonunda Buqnah ve arkadaşları haklarında dava açılmasına gerek olmadığına karar verildi. Buqnah'ın kısa sürede serbest bırakılması bekleniyor.

Film, İngiltere'den Arapça yayın yapan el Islah kanalında yayınlandı.

İşte Firas Buqnah'ın çektiği kısa film: 

Etiketler : #Yoksul   #Suudileri   #anlattı   #   #göz   #altına   #alındı   #(VİDEO)   
YORUMLAR
  • fatma   21-10-2011 13:00

    08.10.2011 tarihli haberi HATIRLAYALIM: "Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan'ın en zenginleri, 12.3 milyar dolarlık servetiyle El Raci ailesi oldu. Yerel medyada çıkan haberlere göre, Eylül sonu itibariyle El Raciler, ülkeyi yöneten El Suud ailesini de zenginlikte geçti. Suudi El Cuman ekonomik danışmanlık merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, yönetici El Suud ailesinin serveti 8.7 milyar dolarda kaldı. Krallıktaki üçüncü en zengin aile ise 1.53 milyar dolarlık servetiyle El Raşid ailesi oldu. Listedeki diğer aileler 1 milyar dolar ile El Akil ailesi ve 714 milyon dolarla El Hakir ailesi. Ortadoğu'nun en büyük ekonomisine sahip krallıktaki en zengin 14 ailenin servetinin incelendiği rapora göre, bu ailelerin toplam malvarlığı Eylül sonu itibariyle 26.2 milyar dolara ulaştı. Bu rakam 2010 sonunda 28.7 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Raporda, 14 ailenin kombine servetindeki düşüşün en büyük sebebinin belirtilen dönemde Suudi borsasındaki yüzde 8'lük değer kaybının olduğu kaydedildi." Bu haberin resmindeki "memnun suratlar"ı gösteren fotoyu da koymak isterdim de, olmadı tabi...Neyse biz görmeyelim o yüzleri, kendimize bir pay çıkaralım inşaallah.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN