Yıldırım: Zamanı gelince yola çıkacağız

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Kıbrıs’ın güneyinde bekleyen Mavi Marmara gemisinde basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, “Zamanı gelince Gazze’ye doğru yola çıkacağız. Uygun zamanı bekliyoruz.” dedi.

30-05-2010


İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Kıbrıs’ın güneyinde bekleyen Mavi Marmara gemisinde basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, “Zamanı gelince Gazze’ye doğru yola çıkacağız. Uygun zamanı bekliyoruz.” dedi.

Siyonist işgal rejiminin gemiye saldıracağına dair açıklamasını değerlendiren Yıldırım, “Bu geminin en küçük yolcusu bir yaşında. Ve burada 80 yaşında insanlar var. İsrail bu insanlara saldırmayı göze alıyorsa buyursun saldırsın. İsrail, eğer bize saldırırsa biz pasif direniş yapacağız. Bir çakımız bile yok ama biz yine de İsrail askerlerini bu gemiye almayacağız” diye konuştu.

Filistin’e gemilerle yardım hareketine Fransa, Belçika, Şili, AB, Türkiye, Breziya ve İslam ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her yerinden destek mesajlarının geldiğini ifade eden Bülent Yıldırım, bu desteklerin artmasını temenni ettiklerini belirtti.

Yıldırım, eylemlerinde kararlı olduklarını, geri atmayacaklarını bir kez daha vurguladı. Hareketin engellenmesi durumunda Türkiye’de ve bir çok ülkede Siyonist işgal rejiminin protesto edileceğini ifade eden  Yıldırım, “İsrail’in bu kadar bedeli göze alacağını sanmıyorum” dedi.

Yıldırım, gazetecilerin “ne zaman hareket edeceksiniz” sorusuna “Uygun zamanın gelmesini bekliyoruz. Bu sorunun net cevabı şimdilik bizde kalsın. Eminim İsrail de sorunun cevabını çok merak ediyor” cevabını verdi.

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #Yıldırım:   #Zamanı   #gelince   #yola   #çıkacağız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN