Yasakçı zorbalar gemi azıya aldı

Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla cesaretlenen kimi rektörler, yasağın sınırını genişletmeye başladılar. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim görevlilerinin eşlerinin yanı sıra Tıp Fakültesi’ne gelen hastaların da aynı kontrole tabii tutulduğu belirtiliyor.

11-06-2008


Üniversitelerde başörtüsüne serbesti sağlamak amacıyla TBMM’de 411 oyla kabul edilen Anayasa Değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla iyice cesaretlenen kimi rektörler, yasağın sınırını genişletmeye başladılar. Hukuksuz karar sonrası kampus girişinde servis araçlarında başörtülü öğrenci kontrolü yapmaya başlanılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim görevlilerinin eşlerinin yanı sıra Tıp Fakültesi’ne gelen hastaların da aynı kontrole tabii tutulduğu belirtiliyor.

ÖĞRETİM ÜYELERİ RAHATSIZ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yetkilileri sorularımızı cevapsız bırakırken, yarın öğretim üyeleri ile bir araya gelineceğini ve son gelişmeler hakkında görüşmeler yapılacağını bildirdiler. Öğretim üyeleri, üniversite yönetiminin son dönemdeki tutumundan rahatsız. Yönetimin bilinçli bir şekilde üniversitede gerilim oluşturduğu düşüncesinde birleşen öğretim üyeleri, sözkonusu toplantıya katılmamayı düşünüyor.

“MEYDAN HASTALIKLI RUHA KALDI”
Diğer taraftan Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hukuksuz karar sonrası, “Meydan dayatmacılara kaldı” açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Davut Okçu, Vakit’e şu değerlendirmeyi yaptı: “Anayasa Mahkemesi Meclis'i devre dışı bıraktı, yasakçıların ise elini güçlendirdi. Zaten puslu havadan nemalanan yasakçı anlayış da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için anında harekete geçti. Üniversiteleri kışlaya çevirmek ve yasağı genişletmek için düğmeye bastılar. Bu duruma Meclis göz yumamaz. TBMM milletin verdiği yetkiye sahip çıkmalı ve yasakçılar ile sonuna kadar mücadele etmelidir. Dört gözle üniversitelerinde normalleşmeyi bekleyen öğretim görevlileri ve öğrencilerin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu hakkı kendinde hissedenler ile derhal hesaplaşılmalıdır. Hastalıklı ruh halleri ile başörtülü gördüklerinde depresyona giren yöneticilerin tedavisi sağlanmalı ve gerçek işlerinin ne olduğu hatırlatılmalıdır.”

Kartel ispiyonladı rektör harekete geçti

Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla iyice cesaretlenen kimi rektörler, başörtüsü yasağının sınırını genişletmeye başladılar. Karar sonrası kampus girişinde servis araçlarında başörtülü öğrenci kontrolü yapılmaya başlanılan YYÜ’de öğretim görevlilerin eşlerinin yanı sıra Tıp Fakültesi’ne gelen hastaların da aynı kontrole tabii tutulduğu bildirildi. Başlarını açmaları için zorlanan öğrencilerin depresyon yaşadıkları öğrenildi.

Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsü kararının ardından harekete geçen kartel medyası, gerginlik çıkarmak için üniversitelerin kapısına yöneldi. Nitekim Van YYÜ’de bir anda servis otobüslerinde bile başörtülü öğrenci avı başlamasının altından Aydın Doğan’ın haber ajansı DHA çıktı. Birkaç gün önce Doğan Haber Ajansı Van muhabirlerinin, “Başörtülü öğrencilerin derslere alındığı” yönünde bir haber geçtiği, rektör Hasan Ceylan’ın da bunun üzerine “tedbirleri” artırdığı öğrenildi.

DHA’nın önceki günkü haberinde, kampusa girebilen fakat derslere alınmayan başörtülü öğrencilerin, bazı öğretim üyelerinin tavizleri sonucunda üniversitede serbest dolaştığı belirtiliyordu. Başörtülü öğrencilerin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen serbestçe dolaştığı ve derslere girebildiği vurgulanan haberin ardından gaza gelen YYÜ Rektörü Hasan Ceylan, harekete geçerek yasağın sınırlarını genişletti.

“KARTEL MUHABİRİ İDDİAYI DOĞRULADI”
Van’da görev yapan İhlas Haber Ajansı muhabirleri, bugüne kadar üniversitede bir sorun yaşanmadığını ancak DHA’nın sözkonusu haberinin ardından olayların patlak verdiğini söyledi. Telefonla ulaştığımız Doğan Haber Ajansı muhabiri, Cuma günü konuyla ilgili haber yaptıklarını ve rektörün bu haber üzerine harekete geçerek yasakçı ve baskıcı uygulamalarını artırdığını itiraf etti.

KARTELİN HABERLERİNİ İHBAR OLARAK DEĞERLENDİRMİŞ
Kartelin gazıyla yasak ve baskıyı artıran rektör Ceylan, dün konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Rektör Ceylan açıklamasında, kartel medyasının ispiyonlarından adeta övgüyle söz etti: “Bazı basın organlarında üniversitemizde kimi öğretim elemanlarının öğrencileri başörtülü olarak derse aldıkları iddia edilmektedir. Bunlar tespit edildiği zaman gereken yapılmaktadır. Ancak bugüne kadar basın organlarında zaman zaman üniversitemizle ilgili yazıldığı şekilde olmayan, hatalı haberler çıkmış veya çıkabilmektedir. Ne şekilde olursa olsun, basınımızda çıkan haberler faydalı birer uyarı kabul edilerek uygulamalar daha sıkı takibe alınacaktır. Yapılan hatalar asgariye indirilecektir. Zira bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin kararı da kesindir. Daha önceki uygulamalarımız, üniversitemiz yerleşkesinde, binalarımızda, kampus dışındaki fakülte ve yüksekokullarımızda yasaların emrettiği tarzda devam edecektir.” (Vakit)

Etiketler : #Yasakçı zorbalar   #gemi   #azıya   #aldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN