Yapmayın sayın İslamoğlu!

Yapmayın sayın İslamoğlu, yapmayın... Sıkça söz ettiğiniz Abdullah bin Mübarek'i hatırlayın!

26-12-2009


Kadıtör yazıyor

Sizleri bir kere daha selamların en güzeliyle selamlıyorum değerli okuyucularım. Selamun aleykum ve rahmetullah...

İmanımızın bizlere yüklediği hakkı ve sabrı tavsiyeleşmek yükümlülüğünün Müslümanlar arasında önemli ölçüde devre dışı kaldığı bir dönemde yaşamaktayız maalesef. Hataya düştüğüne, yanlış yaptığına ve yanlışa yöneldiğine kani olduğumuz bir Müslümana hakikati hatırlatamaz olduk. Böyle bir girişim hemencecik "mahalle baskısı"na muhatap olmakta, "Müslümanlarla uğraşmak", "Alimlere dil uzatmak" gibi meşhur yaftalarla yaftlanarak mahkûm edilmektedir.

Olsun, biz imanımızın yüklediği sorumlulukları yerine getirmeyi sürdürelim de, kim ne derse desin!

Sanırım takip edenleriniz olmuştur, Özgün Duruş gazetesinin enerji dolu yazarı Abdulaziz Tantik, birikimiyle bugüne dek önemli çalışmalara imza atmış olan yazar Mustafa İslamoğlu ile açılım süreci merkezli bir söyleşi gerçekleştirdi. Röportajda, Kürt meselesinin ortaya çıkış süreci, gelinen noktada konunun ulaştığı boyutlar ve çözümüne yönelik önemli tesbitler ve çeşitli öneriler yer alıyor. 

Söz konusu röportajı iktibas eden sitemizin, röportajı takdim ederken koyduğu şerhi okumuş olmalısınız. Müslümanlar arasında Ak Parti'yle birlikte iyice belirginleşen kırılmanın iyice günyüzüne çıktığı röportajı tabii ki daha ayrıntılı olarak değerlendirmek gerekmektedir, ki sanırım bu yapılacaktır.

Aslında bu röportajla ilgili bir değerlendirme yapmak gibi bir niyetim yoktu. Fakat röportajda "Müslüman âlim ve aydınların Özal'a bakışındaki yamukluk"tan sözedilmesine sessiz kalamazdım. İslamoğlu refikimiz bu konuda şu ifadeleri kullanmış:

"Müslüman âlimler ve aydınlar arasında da kafası karışık olanlar var. Ben onu görüyorum. Hatta sıradan bir karışıklık değil ciddi bir karışıklık bu. Yani bu taktik ve stratejik bir karışıklık değil, çok temel bir karışıklık. Bu bana Özal'a bakıştaki yamukluğu hatırlatıyor. Özal döneminde de kimi İslamcılarımız, hatta İslamcı üstatlar, İslamcı ağabeylerden bazıları şimdi hatırlıyorum, acayip bir muhalefet yürüttüler. Peki, dönüp baktığımızda ne oldu? Onlar mı haklı çıktı, yoksa gerçekten Özal mı haklı çıktı? Özal'ın attığı o temeller olmasaydı bu gün bu bağırsak temizliği nasıl yapılabilirdi?..."

Evet, İslamoğlu refikimiz, sistem içi birtakım dengelerin değişmesine yolaçan icraatlarından dolayı Özal'a minnettar olmamızı salık veriyor ve Özal döneminde Müslümanların ortaya koyduğu eleştirileri "yamuk bakış" olarak niteliyor.

Ben burada Turgut Özal'ın, Özalizm olarak da nitelenen ve kapitalizmi ve kapitalist yaşam biçimini en uç ve kontrolsüz şekliyle ithal edip tüm azgınlığıyla kurumsallaştıran icraatlarını gündeme getirecek değilim. Bunun yanında, Özal'ın başörtüsü yasağına son vermek ve Kürt meselesini çözmek yönündeki olumlu icraatlarından yola çıkarak, "Özal'ın günah ve sevap galerileri"ni yazacak da değilim.

İslamoğlu refikimize bir konuyu hatırlatıp, bu konu üzerinden bir soru sormakla yetinmek istiyorum. Böylece Müslümanların küllenmekte olan bilincinin tazelenmesine ufak da olsa bir katkı sağlayabilirsem ne âlâ!

Sayın İslamoğlu! Abdullah bin Mübarek'ten sıkça söz eden ve o değerli alimin, kendisine "Ben zalim hükümdara elbise dikiyorum. Bu şekilde zalime yardımcı olmuş oluyor muyum?" diye soran terziye, "Hayır, sana iğne ve iplik satan kimse zalime yardımcı oluyor. Sen bu durumda zalimin ta kendisisin!" şeklindeki cevabını zaman zaman dile getiren bir kimse olarak, nasıl olur da, onbinlerce Iraklı Müslümanın Amerikan bombaları altında hunharca katledildiği Körfez Savaşı'na "Bir koyup üç alacağız" diyerek destek veren ve akıtılan mazlum kanlarına ortaklık eden Turgut Özal'a yönelik eleştirileri "yamuk bakış" olarak nitelersiniz? 

Yapmayın sayın İslamoğlu, yapmayın...

Sıkça söz ettiğiniz Abdullah bin Mübarek'i hatırlayın!

Bir de, Hûd Sûresi 113. ayeti...

Etiketler : #Yapmayın   #sayın   #İslamoğlu!   
YORUMLAR
  • mehmet dogan   12-09-2010 20:06

    Bu kadar biliyor olma( görünmene )na rağmen bu basiret eksikliklerini ve arkandan sürüklediğin insanları kendi yanlışına ortak etmeni anlıyorum.ANLIYORUM Kİ VAHYİN SADECE SENİN SÖYLEM VE TEKERLEMELERİNLE KENDİNİ AÇACAĞI YANLIŞI ANLAYAMIYOR OLMAN SENİ BU FERASET HATALARIN SÜRÜKLÜYOR. BIRAK BE ADAM VAHİY ZATEN ARINMIŞ OLANLARA KENDİNİ AÇACAKTIR.

  • nco1   28-06-2010 13:08

    öncesini bilmediğim bir olay.Ama anladığım alim lerin derin yanılgı içinde olduğu adama sormazlarmı hadi alimler yanıldı,İslamoğlu yanıldı tamam da beyler KUR-AN DAMI yanıldı.nerde kaldı tağut yoksa bendemi yanılıyom

  • Osman   13-04-2010 02:35

    Selamünaleyküm Degerli Müslüman kardeslerim,insanlari hatalarindan ve iyiliklerinden dolayi,ne tamamen yermeli,nede tamamen övmemeliyiz.Hatalari kadar,ikaz etmeli,iyilikleri kadarda takdir etmeliyiz.Aksi taktirde kul hakkina gireriz.Malesef,islamcilarda,digerleride hangi cemaata,teskilata,partiye,takima ve hocaya bagliyisa,hep onu hakli ve hatasiz görüyor.ALLAH´a siginiyorum ama böyle yapmak,taassuptur,sirktir,basimizdaki hata yapabilir,karsimizdaki de hakli olabilr.iste ozaman hakliyi desteklememiz gerekir.Ama bizler,hep benim liderim,hocam,seyhim hakli diyoruz.Hemide hic düsünmeden arastirmadan.Asri Saadette,müslümanla yahüdinin muhakelesmesinde,Peygamberimizin hakimliginde,yahudi hakli oldu,cünki hakliydi.Ya bizler!Karsimizdakilerde cogu zaman,bizden olduklari halde,haklida olsalar haksizlar,bizim basimizdakiler yanlis yapsalar bile,onun bir bildigi vardir diyoruz.HATASIZ OLAN ALLAH´DIR.

  • Adem Adsız   08-04-2010 22:32

    asrısaadet ölçüsü ile günümüzü ve günümüz insanları yargilamak ne derece doğru? islamda büyük paralara sahip olmak suç mu zekat infak ve sadaka kişinin imanı ile alakalı. meseleler eşitler arasında mukayese edilir.namaz kılan hacce giden özal mı mason demirelmi.deniz baykal mı erdoğan. elbette özalin iraklı ilgili günahı var. erdoğanın da var el insaf mustafa hocama katılıyorum. özal sukatçısını sorgulayamadı TSK.Aanyasa yargıtay.barolar ünüversiteler ve tutumları ortada bu rağmen özel buyuk adam vesselam günümüzde yasalara göre islam suç...

  • mehmet hanif türker   05-01-2010 16:21

    esselamu aleykum Allah razı olsun gerçekten önemli bir ayrıntıya dikkat çekmişsiniz. Aslında bizim burda bir ders olarakta bazı alimlerimizi yanlışsız ve hiç eksikleri yokmuş gibi görmememiz gerektiği, alimlerin, hocaların,imamlarında yanlış yapabileceği unutulmamalıdır. Sonuçta onlarda yanıla bilirler çünkü bizden hiçbir farkları yoktur. Onlarda bizim gibi insanlar.

  • emir mahcupkul   31-12-2009 00:53

    selamun aleykum sevdigimiz sozu ve fikirleri ile onumuzu aydınlattıgımız zamanın alimlerinden sayın hocamızı bu talihsiz soyleminden dolayı tabiki uzuntu duyarız. temennim bu yalnısın farkına varıp kendisininde uzuntu duyup hemen af dilemesidir. beşer zaman gelir şaşar, tovbe etmez ise haddi aşar, tovbe ederse gül kokar coşar... selam sevgi ve dua ile...

  • ziyahan albeniz   30-12-2009 15:04

    Allah razı olsun. Ne güzel, ne dikkatli ve sorumlu bir yorum.

  • m. sefa   26-12-2009 23:32

    Selam olsun Abdullah bin mübarek ve onun gibi muvahhidlere

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN