Vicdani ve imani ret için 'hapis' formülü

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Askere gitmek istemeyene ceza vereceğiz. Cezayı hapiste çektikten sonra askerlikten muaf olacak” dedi.

01-12-2011


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vicdani ret konusunda çalışma yapılacağını belirterek, “Askere gitmek istemeyene ceza vereceğiz. Cezayı hapiste çektikten sonra askerlikten muaf olacak” dedi.

Bedelli askerlik konusundaki düzenleme TBMM’de 14 saatlik yorucu görüşmelerin ardından kabul edildi.

Görüşmeler sırasında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vicdani ret konusunda önemli açıklamada bulundu.

İsmet Yılmaz, şöyle konuştu:

“Hem Adalet Bakanımızın dediği hem bizim arkadaşların ortak çalıştığı, diyoruz ki: Bu gibi ‘Ben askere gitmeyeceğim veya üniforma giymeyeceğim’ diyen insanlar için bir ceza yani her seferinde 3 yıl, 5 yıl değil. Bir ceza vereceğiz, o cezayı hapiste çektikten sonra da askerlikten muaf olacak. Düzenleme budur, bununla ilgili bir çalışma yapılacak.”

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Vicdani   #ve   #imani   #ret   #için   #'hapis'   #formülü   
YORUMLAR
  • ADEMOĞLU   01-12-2011 20:48

    Yani biz zalimler olarak size halka yani sizi secenlere yani bu ülkede yaşayan fakat sizin danışıklı dövüşünüze hayır diyenlere yanibu ülkede yaşayan ben Allaha teslim olurum diyenlere çalmayan,yalan söylemeyen,haksızlık etmeyen,yetim hakkı yemeyen,size cizye verenlere zülüm yapaçaksınız öylemi?zaten yapmıyormusunuz?bizi kurandan uzaklaştırarak çoçuklarımıza zorla sizin taguti dininizi öğreterek yni köle olmak yetmiyor birde hiç uğruna sizin cepleriniz dolsun şiş göbekleriniz işkembeleriniz daha da büyüsün diyeöylemi zalimler şöyle dururken aynı vatanda yaşayan fakat farklı kandırmaların piyonları olmak öylemi kim kazanaçak tabiki siz zalim taguti düzenin cak.. yaniALLAH sızlar mı kim biz kesinlikle değil....

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN