Usame bin Laden taziyesine soruşturma

04-06-2011


Aralarında Mehmet Pamak, Ahmed Kalkan, Şükrü Hüseyinoğlu, Hamza Er, Ahmet Turgut Ulucak, Hakan Aksu, Harun Ünal, Sabiha Ateş Alpat’ın bulunduğu bazı Müslüman yazarlar tarafından Usame Bin Laden’in ABD tarafından şehid edilmesi sebebiyle yayınlanan “Usame bin Laden'in Şehadeti Mübarek Olsun!” başlıklı basın açıklamasında “Suçu ve Suçluyu Övme” suçunu işledikleri iddiasıyla, imzacılar hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İlgili 5237 sayılı TCK 215. maddesindeki hüküm şudur: “İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
 
Soruşturma savcısının daveti üzerine, Av. Hüseyin Yılmaz ile birlikte savcılığa giden Mehmet Pamak’a, bu bildiriyi yayınlamaktan dolayı haklarında özel yetkili savcılık tarafından suç duyurusu yapıldığı ve bu konuda ifadesinin alınacağı bildirildi. Pamak, 15 gün mühlet verilmesi halinde iddialara yazılı olarak cevap vereceğini ifade etti. Bu talep üzerine yazılı olarak ifadenin verilmesine ve diğer imzacıların adreslerinin tespiti ve o ildeki savcılıklara yazılarak ifadelerinin alınmasına karar verildi.

Mehmet Pamak ve Ahmed Kalkan, Av. Hüseyin Yılmaz'la birlikte savcılık önünde... 

Etiketler : #Usame   #bin   #Laden   #taziyesine   #soruşturma   
YORUMLAR
  • süleyman demişli   08-06-2011 21:42

    s.a arkadaşlar nedir bu farklı yaklaşımlara olan tahammülsüzlüğünüz,ithamlarınız siz benim adıma konuşmayı bırakın. bırakın selefi, tekfiri bırakın bu konudaki görüşlerimi ben söyliyim siz benim adıma değil. biraz daha ince davranabilirsiniz ben bir ayeti kerimeyi hatırlattım ve kanaatimi söyledim. ardındanda bu konudaki açıklamalarını istedim siz niye böylesine toptancı oluyorsunuz kendinizi olmadık yere perişan ediyorsunuz arkadaşlar. islam toplumunun içinde bulunduğu sorunun açıklanmasında bu tutumların yeri oldukça önemli diye düşünüyorum. ben küfretmedim hakaret etmedim saygısızlık etnedim sadece sadece bir ayeti kerimeyi ve sisteme olan ilişkilerimizin belirlenmesinde onları tanımamanın daha muvahhid vari bir tutum olduğunu düşünüyordum. ben bana düşük seviyeli tartışmalara daha fazla girmeyeceğim teknik olarak sistemi tanıma manasına gelen ifade verme konusunu arkadaşlarım özellikle mehmet pamak beyden rica ediyor yapacakları açıklamanın bizim için önemli olduğunun altını çizmek istiyorum mehmet ağabey duruşu ile bizleri heyecanlandırmakta moral vermektedir. bunun yanında ifade vermeye gitmemek takvaya daha yakın olabilirmi ne dersiniz değerli mehmet hocam. anlayışınız ve tahammülünüz için şimdiden teşekkür eder bu zorlu ve uzun yolda rabbimden ayaklarınızı ve ayaklarımızı sabit kılmasını her daim yardımını biz müslümanlardan esirgememesini niyaz ediyor allaha emanet ediyorum s.a

  • fazıl   06-06-2011 19:16

    abilerimize selam olsun ALLAH yardımcıları olsun bu davada rabbim onlara nusret ve sabır versin bu arada SÜLEYMAN DEMİŞLİ SENDE BÖYLE BİR AMEL İŞLEDE GEL ORDA POZ VER REDDETMEKLE ADAMLAR SÖZLERİYLE DE AMELLERİYLE DE REDEDİYOR O BİR HABER İÇİN ÇEKİLMİŞ BİR FOTOĞRAF BEN ONLARI ORDA GÖRÜNCE ASHABI KEHFE BENZETTİM NEYSE SENİN GİBİLER ANCAK BİÇER DÖVER:

  • Muhammed Makdisi   06-06-2011 19:03

    Süleyman Demişli bey! Zalimlerin yüzüne hakkı haykırmak için kerhen de olsa buralara gidilmesinin onlara iman etmek olduğunu düşünüyorsanız eğer burada ciddi bir 'vakıayı okuyamama' problemi var demektir Gitmeselerdi bu sefer de sanırım şunu söyleyecektiniz : -Selefi anarşistler! -Tekfirci hariciler!

  • ömer bitlis   05-06-2011 01:58

    Allah kabul etsin.

  • süleyman demişli   04-06-2011 21:45

    s.a halbuki bizler onları inkar etmekle emrolunmadıkmı kardeşler. ne dersiniz? bence bu foto pozunu başka masum bir bir yerde çekse idiniz daha iyi olurdu gibime geliyor. onlar siz ifadeye çağırdıklarında siz kimsiniz diye sormalı idiniz belkide bu konuda bir açıklama yapabilirmisiniz? wesselam

  • i.metin   04-06-2011 21:04

    bu ülkede, öcalan,nazım hikmet,deniz gezmiş,yılmaz güney,ahmet kaya,menderes,şeyh sait,iskilipli atıf,saidi nursi ve daha niceleri övülüyor. halbuki bunların hepsini sistem suçlu ilan etmişti

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN