Uludere için "Sınırlara inat adalet" kampanyası

“Roboski İçin Adalet Platformu”, katliamın üstünün örtülmesi tehlikesine karşı "Sınırlara inat adalet" kampanyası başlattı.

23-02-2012


34 gün sürecek kampanya boyunca her gün katliamda yaşamını yitiren bir kişinin hikâyesini yayınlayacak olan platform, bugünkü ilk eyleminde Serhat Encü adıyla yazılmış mektubu okudu, ardından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Mazlumder, ESHİD ve Başkent Kadın Platformu'ndan oluşan platform birleşenlerinin yanı sıra, Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı ve Diyarbakır Tabip Odası'nın da destek verdiği eylem, okunan basın açıklamasıyla başladı.

Diyarbakır Merkez PTT önünde gerçekleştirilen eylemde, ilk sözü Mazlumder Diyarbakır Şube Başkanı Abdurahim Ay aldı. Bir araya gelen kurumlar adına basın açıklaması okuyan Ay, katliamın üzerinden geçen yaklaşık 2 aylık süreye rağmer faillerin hala cezalandırılmadığına dikkat çekti, "Benzeri olaylarda olduğu gibi, bu katliamı da önce unutturup, sonra cezasız bırakmayı planlıyorlar. Ancak buna izin vermeyeceğiz" dedi.

'MEDYA KATLİAMI 12 SAAT GÖRMEDİ'

34 kişinin katledildiği Roboski'nin hala adalet beklediğinin ve Türk medyasının katliamı 12 saat görmediğinin hatırlatıldı açıklamada, "Türkiye Medyası, haber değeri tartışmasız olan bu acı olayı 12 saat gibi uzun bir süre görmezden geldi. Bunu haber olarak aktarmak isteyenler de reji odasından yapılan müdahalelerle engellendi. Resmi açıklamalar gelmeye başladığında ise haber ajansları bu katliamı 'Irak sınırındaki olay' şeklinde vererek, 'öldürülenler'i önemsizleştirmeye çalıştı. Sonraki günlerde yapılan tartışmalar, 'ölenler kaçakçı mı, PKK militanı mı?', 'Olay kaza mı, ihmal mi, tuzak mı?' başlıklarından öteye geçmedi, sanki 34 insan aynı anda kalp krizi geçirerek kendiliğinde ölmüşlerdi!"dendi.

"ADALET" DİYE HAYKIRMA ZAMANIDIR

Hayatını kaybedenlerin ailelerinin taleplerinin de karşılık bulmadığının ifade edildiği açıklamada, " Aileler konuştu, taleplerini dile getirdi ancak karşılık bulmadı. Vicdanlar isyan etti duyan olmadı. Sınırların anlamsızlığını haykırdı orada yaşayanlar. "Biz on yıllardır gidip geliriz" dediler. "Herkes bunu bilir" dediler. Duyan olmadı. Şimdi herkesin olanları bilmeye hakkı var. Orada herkesin bir hikâyesi var. Roboskî'de adalet inşa edilmezse geleceğin karanlık olduğunu görmeye herkesin ihtiyacı var. Şimdi hep birlikte "Adalet" diye haykırma zamanıdır." ifadeleri kullanıldı. 

(Kaynak: Islah Haber)

Etiketler : #Uludere   #için   #Sınırlara   #inat   #adalet   #kampanyası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN