Ülkemizde 14 milyon kişi kumarın ağında

Toplumdaki olumsuzluklarla mücadele eden Temiz Toplum Derneği, şans oyunları adı altında oynatılan kumarla alakalı bir açıklama yaptı.

08-08-2018


Toplumdaki olumsuzluklarla mücadele eden Temiz Toplum Derneği, şans oyunları adı altında oynatılan kumarla alakalı bir açıklama yaptı. Derneğin Genel Başkanı Bilal Ay, “Ülkemizde kumar yasak. Ancak şans oyunları adı konulan kumar maalesef serbest. Yaptığımız araştırmalar neticesinde şans oyunları adı altındaki kumarı ülkemizde yaklaşık 14 milyon kişinin oynadığını öngörüyoruz. Bu çok ciddi bir rakam” dedi. Bu oyunları büyük bir felaket olarak gördüklerini ifade eden Ay, “Bu oyunlara başlama yaşı maalesef ki 18’in çok altında! Örneğin adını vermeyeyim, bir oyunu oynayanların yüzde 60’ını 18-25 yaş grubundaki gençlerimiz oluşturuyor. Bu oyunlar ayrıca bağımlılık da yapıyor ve pek bilinmese de intihara bile sürükleyebiliyor” açıklamasında bulundu.

“KUMAR” CEBİMİZDE!

Bu oyunları oynamanın çok kolay olduğunu söyleyen Ay, “Bu oyunların oynanabileceği binlerce bayi var. Yetmiyor, bunlar için mobil bayiler var. O da yetmiyor, kumar cep telefonlarımıza kadar girmiş, oralardan da oynanıyor. Yurtdışında bu oyunların bağımlılık yapmaması için önlemler var. Ancak ülkemizde maalesef bu yok” ifadelerini kullandı.

 

GENÇLER DERS DEĞİL, KUPON ÇALIŞIYOR!

Gençlerin ders çalışmak yerine vakitlerini bu oyunlara ayırdıklarını vurgulayan Genel Başkan Ay, “Örneğin bir oyunu oynamak için dünyanın çeşitli ülkelerindeki liglere hakim olmak gerekiyor. Çocuklarımız zamanlarını bu verileri elde etmeye harcıyor. Gençlerimiz kolay para kazanmanın yolunu arıyor. Ayrıca bu oyunlarda para kazananlar kolay para kazanmanın yollarını terk edemiyorlar. Gençler kaybettiği paraları kazanmak için borç para almaya, borç alabilmek için yalan söylemeye, hırsızlık yapmaya başlıyor. Hatta işin sonu okullarda uyuşturucu tacirlerine taşeron olmaya kadar gidiyor” diye konuştu.

Etiketler : #Ülkemizde   #14   #milyon   #kişi   #kumarın   #ağında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN