Teksas Senatosu da Gülen'i takdir etti!

Halen Afganistan ve Pakistan başta olmak üzere birçok İslam coğrafyasında Müslüman kanı dökmeyi sürdüren emperyalist ABD'nin, Teksas Eyaleti Senatosu, Fethullah Gülen'i, "global barış ve anlayışa katkılarından dolayı" takdir eden bir karar aldı.

28-01-2011


İslam ve Hayat

Halen Afganistan ve Pakistan başta olmak üzere birçok İslam coğrafyasında Müslüman kanı dökmeyi sürdüren emperyalist ABD'nin, Teksas Eyaleti Senatosu, Fethullah Gülen'i, "global barış ve anlayışa katkılarından dolayı" takdir eden bir karar aldı. 

Konuyla ilgili haberi, Zaman gazetesinden aynen aktarıyoruz:

ABD'nin Teksas Eyaleti Senatosu, global barış ve anlayışa katkılarından dolayı Türk-İslam alimi Fethullah Gülen'i takdir eden bir karar tasarısını kabul etti.

85 No'lu karar tasarısı, başkanlığını Vali Yardımcısı David Dewhurst'ün yaptığı salı günkü Senato oturumunda okunarak oybirliğiyle benimsendi. Kararda, "Teksas Senatosu, global barış ve anlayışa süregelen ve ilham verici katkılarından dolayı Fethullah Gülen'i takdir etmekten memnuniyet duyar." denildi. Önergeyi Eddie Lucio Jr., Troy Fraser, Joan Huffman, Jane Nelson ve Leticia Van de Putte adlı Demokrat ve Cumhuriyetçi eyalet senatörleri sunmuştu.

Karar metninde, "Türk alimi, yazar, şair, vaiz ve eğitim aktivisti" olarak nitelendirilen Fethullah Gülen'in "hümanistik değerleri ve hizmeti teşvik eden dünya çapında bir sosyal harekete ilham verdiği" kaydedildi. Hareketin ayrıca kültürlerarası anlayışa ve farklılıkları kabule güçlü vurgu yaptığı, başkalarının dertlerine ilgi ve alaka gibi "şefkatli eylemlere" değer atfettiği ifade edildi. Onaylanan karar tasarısında şu paragrafa da yer verildi: "Gülen Hareketi, barışın tolerans ve diyaloğun bir fonksiyonu olduğu ana fikrini vurgular; diğerkâm hizmet hayatının temeli olarak 'başkalarını yaşatmak için yaşamayı' teklif eder ve dünyayı daha yaşanır bir yer yapmak için genç nesle entelektüel aydınlanmayı maneviyatla meczetme çağrısında bulunur." Houston'daki Gülen Enstitüsü'nün başkanı Ali Rıza Çandır, Teksas Senatosu'nun bu davranışıyla Türk-Amerikan dostluğuna ve global kardeşliğe büyük katkıda bulunduğunu dile getirdi. Tasarıyı sunan senatörlerin dördünün geçen sonbaharda Teksas'taki Türk-Amerikan kuruluşlarından Turkuaz Konseyi'nin davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret ettikleri ve edindikleri olumlu izlenimlerin ardından böyle bir tasarı hazırlamayı kararlaştırdıkları öğrenildi.

Etiketler : #Teksas   #Senatosu   #da   #Gülen'i   #takdir   #etti!   
YORUMLAR
  • nuri   28-01-2011 15:02

    Bu tuzaklara nasıl olur da düşeriz nasıl oluyorda zulmedenler bizden memnun oluyor.Sen bize diyorsun onların dinini kabul etmedikçe onlar asla inananlardan memnun olmazlar,o kafirlerki lider diye bildiklerimize ödüller veriyor.ALLAH ım senin ayetin de(bakara 120) ''Sen onların dînine tâbî olmadıkça (uymadıkça) ne yahudiler ve ne de hristiyanlar senden asla razı olmazlar. De ki: “Muhakkak ki Allah'a ulaşmak (Allah'ın kendisine ulaştırması) işte o, hidayettir.” . Sana gelen ilimden sonra eğer gerçekten onların hevalarına uyarsan, senin için Allah'tan bir dost ve bir yardımcı yoktur''.Diyorsun bu liderler ise ödüller alıyor.Bu çelişkiden Kur anınla aydınlanmayı nasip et Ya yönetenim, Ya hükmedenim...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN