Suriyeli yetimler sahipsiz değil

Kısa adı "UMMUDER” olan Ümmetin Yetimleri İnsani Yardım derneği başkanı Yaşar Kocadal; kuruluşundan bu yana sadece yetim ve engelliler için mücadele verdiklerini ve yanık vakalarının en önemli ve en hassas vakalar olduğunu belirtti.

13-10-2016


Suriye’de rejim ve Rusya’nın yoğun hava saldırısı sonrası veya soba patlaması sonucu tamamen ya da kısmen yanmış 20 çocuğun ilk müdahalesi sınırda bulunan devlet hastanesinde yapıldı. Merve Elşıh Emin, Abdullah Dibo, Limar ve Muhammed Gays Mekensi kardeşler, Cana Abuelkışşe ve daha sayısız çocuk ömürlerinin baharında çok hassas bir dönem geçirmekteler. 

 

Kısa adı "UMMUDER” olan Ümmetin Yetimleri İnsani Yardım derneği başkanı Yaşar Kocadal; kuruluşundan bu yana sadece yetim ve engelliler için mücadele verdiklerini ve yanık vakalarının en önemli ve en hassas vakalar olduğunu belirtti. 

Bu masumlar kimi zaman Halep’ten kimi zaman Şam bölgesinden gelmekteler. Savaşın en büyük acılarını da bu çocuklar yaşamaktadırlar. Bu çocuklar için zamanında ve komplike çözümler üretilemediğinden süreç uzadıkça çok ağır tahribatlar oluşmaktadır. Devlet hastanelerindeki yoğunluk, randevu tarihlerinin uzunluğu, üniversite ve devlet hastaneleri arasındaki sevk sorunu özellikle sınır illerindeki devlet hastanelerinde tedavi sürecine başlayan fakat sevk edilen hastaların yeni kimlik çıkarma sorunu tedavi ve iyileşme sürecini çok olumsuz etkilemektedir dedi.

Kocadal; bunlarla brilikte çocukların sosyo-psikolojik destek almadıklarını dış dünyaya tamamen kapalı bir durumda yaşayan çocukların psikolojilerinin çok kötü durumda olduğunu vurguladı. Çocukların tedavi süreçleri ve yaşadıkları olumsuzluklar bir yana Türkiyede bulunamayan türk vatandaşlarının bile zor temin edebildiği ithal yanık ilaçlarının ücretleride zaten ekonomileri çok kötü durumda olan yanık hastası muhacir aileleri çok daha zor duruma düşürmüştür. 

 

Yanık vakalarına özel sargı bezleri, pansuman malzemeleri ve yanık kremlerine çok acil ve sürekli ihtiyaç olduğunu söyleyen Kocadal kira, fatura, gıda, ilaç, hastane tercüme ve tercümanlık desteği, hijyen ve sağlık malzemesi desteği ve sayısız ihtiyaçlar için destek oluyoruz ama yurt dışında yada Türkiye’deki özel hastanelerde ameliyat olması gereken çocuklar için  ameliyat ücretleri çok yüksek bu konularda çaresiz kaldıklarını belirtti.

www.ummetinyetimleri.org ve www.facebook.com/ummuder adreslerinde "SonYetimin Gözyaşı Dinene Kadar" sloganı ile sürekli ihtiyaç listesi yayınladıklarını ve kargo ile gönderilen ihtiyaçların teslim edildiğine dair video ve fotoğraf yayınladıklarını söyleyen Kocadal şeffaf ve delile dayanan bir sistem kurduklarını, kendileri ile iletişime geçen insanları yine kendi elleriyle yardımları ulaştırmalarını sağladıklarını gerçek ihtiyaç sahipleri ve hayır sahipleri arasında köprü vazifesi gördüklerini dile getirdi. 

Etiketler : #Suriyeli   #yetimler   #sahipsiz   #değil   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN