Suriyeli çocuklar: Kafeslerde yakılmamız mı lazım?

Suriyeli çocuklar, Esed çetelerinin katliamına dikkat çekmek için farklı bir eylem yaptı.

17-02-2015


IŞİD’in, geçen haftalar içerisinde yakarak infaz ettiği Ürdünlü pilot Muaz el- Kesasibe’ye ait görüntüler tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Dünya medyası olayın haberini tekrar tekrar yayınlayarak büyük bir gündem oluşturmuştu. Dünya liderleri, üst üste demeçler vererek olayı kınamış ve yapılan olayı sert bir dille eleştirerek intikam konuşmaları yapmıştı.

genconcu.com'un haberine göre, olay üzerine Suriye'deki çocuklar da Esad vahşetini anlatma ve bu vahşetin dünya kamoyunun gündemine getirebilme amacıyla farklı bir eylem yaptı.

Suriye'de ki çocuklar, aynı Ürdünlü pilotun giymiş olduğu turuncu renkli elbiseleri giyerek kafes içerisine girdi ve çok sıradışı bir eyleme imza attı.

Çocuklar, "Dünya gündemine gelmek için, bizlerin de Ürdünlü pilot gibi yakılıp ölmemiz mi lazım? Esad ve yandaşları tarafından her gün öldürülmemizi neden kimse dikkate almıyor? Neler yaşadığımızı görmeniz için illa ki kafesler içinde yanmamız mı lazım?" mesajları vererek katliamları görmeyen dünyaya tepki gösterdi.

Sosyal medyada oldukça yayılan görüntülerde, çocuklar kafes içerisinde yakılmayı bekliyor görüntüsü verildi.

İşte Suriyeli miniklerin eyleminden görüntüler:

 

Etiketler : #Suriyeli   #çocuklar:   #Kafeslerde   #yakılmamız   #mı   #lazım?    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN