Suriye'de şehit düşen Karahan Fatih'te tekbirlerle anıldı

Suriye direnişine omuz vermek için gittiği Halep’te şehit düşen Av. Osman Karahan için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

10-08-2012


Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, bugün Cuma namazı sonrasında Halep’te şehit edilen Av. Osman Karahan ve tüm Suriye şehitleri için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazı sonrası başlayan etkinliği yöneten Murat Özer, kariyerine ve imkânlarına aldırmaksızın ümmetin derdiyle dertlenen Av. Osman Karahan’ın Türkiye’de ve dünyada yerel ve küresel zalimlere karşı verdiği mücadeleyi anlattı. Mücadelesini Halep’te katıldığı Suriye cihadı esnasında direniş saflarında girdiği karakol baskınında şehadetle taçlandırdığını belirten Özer, ümmet kimliği vurgusunda bulunarak Müslümanların birbirlerinin yardımına koştuklarına dikkat çekti.

Eylemde “Halep Şehidimiz Osman Karahan’a Rahmet, Esed Çetesi ve İşbirlikçilerine Lanet Olsun!”, “Katil Baas Çetesinin Karşısında, Suriye Halkının Yanındayız!”, “Zulüm, Katliam, İşkence Karşısında Susmak, Baas Despotizminin Suçuna Ortak Olmaktır!” yazılı pankartlar açıldı.

“Suriye Direnişi Müslümanlar İçin Büyük Bir Nimettir!”

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya eylemde bir konuşma yaptı. Konuşmasına ayet-i kerimle başlayan Kaya, Allah’ın emrini yerine getirmek için canını ortaya koyan Osman Karahan’a ve tüm Suriyeli şehitlere selam etti. Rabbimizin yardımıyla üzerlerinde ölü toprağı olduğu düşünülen Müslümanların Suriye’de izzetli bir şekilde ayağa kalktığını ifade eden Rıdvan Kaya, bunun Müslümanların geleceği için büyük bir nimet olduğunu vurguladı.

“Suriye Direnişini Lekelemeye Çalışanlara Allah’tan Şifa Diliyoruz!”

Kaya, halen Suriye’de zulüm gören halkın yanında duramayanlar ve hatta direnenleri lekeme çabası içinde olanlar için Allah’tan şifa dilerken; direnişe destek konusunda çekinenleri, maddi yardım noktasında cimri davrananları ve dua etmekte dahi gevşek davrananları uyardı. Suriye direnişine sahip çıkmanın Müslüman olmanın bir sorumluluğu olduğunu belirten Kaya, Suriye halkının zafere ulaşması için Allah’a dua etti.

“Zafer Kazanılmıştır!”

Suriye’deki ve dünyadaki tüm direnenlerin kalplerini birleştirmesi için Rabbimize niyazda bulunan Rıdvan Kaya, konuşmasında son olarak şunları söyledi: “Müminler zulme karşı gereği gibi birlik olduklarında Allah’ın yardımı gecikmez. İnanıyoruz ki Suriye’de müminler kazanmıştır. Velev ki Halep’ten ya da Suriye’deki diğer cephelerden geri çekilseler de zafer elde edilmiştir. Zira böyle bir rejime ayaklanma azmini göstermek dahi büyük bir kazanımdır. Ve artık Baas reimi çökmüştür. Bundan sonra kolay kolay otorite kurabilecek bir noktaya gelemeyecektir inşallah.”

Sık sık tekbir getirilen eylemde “Yaşasın Suriye Direnişimiz!”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!”, “Katil Esed Hesap Verecek”, “Şehidlerin Kanı Zalimleri Boğacak!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Kahrolsun Baas Kahrolsun İşbirlikçiler!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah!”, “Ya Allah Menne Ğayrek Ya Allah! (Allah’ım Senden Başka Kimsemiz Yok!)”, “Şehit Osman Yolun Yolumuz!” şeklinde sloganlar atıldı.

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #şehit   #düşen   #Karahan   #Fatih'te   #tekbirlerle   #anıldı   
YORUMLAR
  • Ömer Sinan Aksoy   13-08-2012 11:30

    Bazı yazarlar muhaliflerin Cia ajanı olduğunu söylerken siz onların islami hedef sahibi insanlar olduğunu söylüyorsunuz. Ya biriniz yanlış biliyor ya da biriniz yalan söylüyor. İşte bilgi sorunu malesef büyük bir sorun. İnsan bilgi sahibi olmadan neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayıp safını belli edemez. Benim samimi bir müslüman olarak şu an kafam karıştı. Muhalifler Cia ajanı mı yoksa islami hedef sahibi insanlar mı? Yazılar yayınlayan bir islami site yetkilileri olarak konuya sağlam delillerle açıklık getirmenizi istiyorum. Eğer yayınlarınızda belirttiğiniz gibi biz müslümanlardan destek bekliyorsanız öncelikle mevcut olayların kesin delillere dayanan resmini çizmeli ondan sonra bizden destek istemelisiniz. Yoksa biz neye inanalım da hareket edelim?

  • Ömer Sinan Aksoy   12-08-2012 07:44

    Hilary Clinton dün muhalifleri desteklediklediklerini resmen söyledi. Acaba Clinton direniş gösteren müslümanların yanında mı? Acaba Clinton gizli Müslüman mı?! EDİTÖRÜN NOTU: Ömer Sinan kardeş,Suriye muhalefeti denilen olgu farklı grup ve çevrelerden oluşuyor. ABD liberal-laik çevrelere destek veriyor tabii, ancak İslami hedef sahibi çevreler Suriye direnişi içerisinde ciddi bir yekun teşkil ediyor ve biz bu kardeşlerimizi destekliyoruz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN