Suriye'de bir kanlı cuma daha: 78 ölü

Suriye'de bugün devam eden operasyon ve çatışmalarda ölenlerin sayısı 73'e yükselirken; muhalifler Halep patlamalarından yönetimi sorumlu tuttu.

10-02-2012


Suriye Genel Devrim Konseyi, bugün devam eden operasyonlar ve patlamalarda ölenlerin sayısı 78'e yükseldi. Konsey, bugün ülke genelindeki operasyonlarda ve çatışmalarda 53 kişinin hayatını kaybettiğini ve sadece Humus kentinde 39 kişinin öldüğünü, Şam'ın Madaya banliyösünde Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

Suriyeli muhalif aktivistler, Halep'in Merce meydanında yönetim karşıtı gösteriyi dağıtmak için açılan ateş sonucunda 4 kişinin öldüğünü ve Suriye ordusunun Deyr Ez Zor ilinin Kuraya bölgesinde geniş çağlı operasyonlar yürüttüğünü aktardı.

Aktivistler, bugün Cuma namazı sonrasında birçok kentte yönetim karşıtı gösterilerin düzenlendiğini ve bazı yerlerde gösterilerin hala devam ettiğini belirtti.

HALEP'TE İKİ AYRI PATLAMA: 25 ÖLÜ

Suriye'nin Halep kentinde meydana gelen patlamalarda 25 kişi hayatını kaybetti.

Suriye devlet televizyonu, Halep'te meydana gelen patlamalardan sonra hastahanelere getirilen ölü sayısının 25'e ulaştığını, yaralı sayısının ise 175 olduğunu duyurdu.

Ölenlerin arasında asker, polis ve sivillerin olduğu belirtiliyor.

MUHALİFLER PATLAMALARDAN YÖNETİMİ SUÇLADI

Özgür Suriye ordusu, Halep'te bugün meydana gelen patlamalar ile ilgili herhangi bir ilgilerinin bulunmadığını duyurarak, Suriye yönetimini sorumlu tuttu.

Suriye Özgür Ordusu adına El Arabiya televizyonuna açıklama yapan Yarbay Halid El Hammud, Halep'te meydana gelen patlamalarda herhangi bir bağlantılarının olmadığını ifade etti. Eylemlerin gerçekleşmesinden dolayı da Suriye yönetimini suçladı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suriye'de   #bir   #kanlı   #cuma   #daha:   #78   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN