Siirt'te ırkçı tabela valilikçe kaldırıldı

Doğu’da tartışma konusu olan yazılardan Siirt Meydanı’ndaki “Türk, Öğün, Çalış, Güven” yazılı dev tabela valilik kararıyla kaldırıldı. Vali Aydın, “Yazılarla bir şey olmayacağı açık” dedi. Vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

06-09-2012


Valiler kararnamesi ile İstanbul Vali Yardımcılığından Siirt Valiliği’ne atanan Ahmet Aydın, Valilik ile Jandarma arasındaki metrelerce uzunluğunda “Türk, Öğün, Çalış, Güven” tabelasını indirdi. Aydın, şehre geldiğinde kendisini karşılayan BDP’li Belediye Başkanı Selim Sadak’ı ziyaret etmiş, belediye personelinin de sorunlarını dinlemişti.
 
Kimin yazdırdığını bulamadık
 
“Türk, Öğün, Çalış, Güven” tabelasının kim tarafından asıldığının belirlenmesi için bir çalışma yaptıklarını belirten Vali Aydın, “Bu konuda ne jandarmadan, ne belediyeden ne de hiçbir kurumdan olumlu yanıt alamadık. Tabelayı asan faili meçhul oldu. Kimse sahip çıkmadı. Halkın bazı değerlerini de göz önünde bulundurarak bu tabelanın kaldırılmasının uygun olacağını düşündük. Zaten çevreye yazılan yazılarla bir şey olunmayacağını bilmemiz gerekiyor” dedi.
 
 Selim Sadak (Belediye Başkanı): “Bir yanlışın kabul edilmesi önemli. Geçmişin yanlışlarıyla yüzleşmesidir. Bu tabela bir kesimi bir kesimden üstün tutmanın ürünüdür. Türk halkı bunu da istemiyor. Herkesin demokrasi ve barışla kardeşlik içinde yaşaması lazım. Böylesi çalışmalar gecikmeli de alkışlamak lazımdır. İlerisi içinde adımlar devam etmeli.” Ticaret Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu da, “O söz Atatürk’ün bir sözüdür. Atatürk bu ülkeye çok büyük emekler verdi. O’nun daha güzel bir vecizesi olabilirdi. Mesela Siirt’te işsizlik var. Sanayi yok. Bununla ilgili bir yazı olabilirdi. Bu yenilik güzel. Siirt’e Türk’ün Kürt’le, Arap’ın Kürt’le-Türk’le bir sorunu yok. Bu açılımı alkışlamak gerekiyor” dedi.
 
O yazının faydasını görmedik
 
Esnaf Sanatkârlar Oda Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız ise, konuya ilişkin, “40 yıl önce bunları okulda öğrenmiştik. Asılmasında bir fayda yoktu. Faydası da olmadı. Kaldırılması önemli” diye konuştu.
 
STAR muhabiri Şeyhmus Çakan Siirt Meydanı’nda bulunan, “Türk Öğün, Çalış, Güven” yazılı dev tabelayı son kez görüntüleyen gazetecilerden oldu. Tabelanın kaldırılmasını önemli bir gelişme olarak gördüklerini belirten Siirtli vatandaşlar, “Yılladır bu talebe gözümüzün içine sokulmuş. Ama bu tabelanın ayrımcılık yapan bir yönü vardı” dedi.
 
(Kaynak: Timeturk)
 

Etiketler : #Siirt'te   #ırkçı   #tabela   #valilikçe   #kaldırıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN