Şehid Seyyid Kutub'u rahmetle anıyoruz

Cahiliyenin İslam öncesi Mekke'de kalan tarihsel bir kavram ve kültür olmayıp tüm çağların meselesi olduğunu ifade ederek, kendisini İslam'a nisbet eden toplumlara tüm cahili sistem ve değer yargılarını reddetme çağrısında bulunan Seyyid Kutub, Mısır'ın çağdaş Firavunlarından Cemal Abdunnasır yönetimi tarafından miladi 29 Ağustos 1966 yılında idam edilmişti.

29-08-2008


İslam ve Hayat

Cahiliyenin İslam öncesi Mekke'de kalan tarihsel bir kavram ve kültür olmayıp tüm çağların meselesi olduğunu ifade ederek, kendisini İslam'a nisbet eden toplumlara tüm cahili sistem ve değer yargılarını reddetme çağrısında bulunan ve "Yoldaki İşaretler" adlı eseriyle tağuti sistemleri sarsıcı bir etki oluşturan Seyyid Kutub, Mısır'ın çağdaş Firavunlarından Cemal Abdunnasır yönetimi tarafından miladi 29 Ağustos 1966 yılında idam edilmişti. Fakat idam edilmesi Seyyid Kutub'un çağrısını zayıflatmak yerine daha da güçlendiren bir etki yaptı. Başta Yoldaki İşaretler olmak üzere eserleri birçok dile kazandırıldı, fikirleri İslam coğrafyalarında geniş yankı uyandırdı.

Şehadetinin üzerinden yarım asra yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen Seyyid Kutub'un çağrısı evlerde, üniversite kampüslerinde, ders halkalarında, konferans salonlarında... yankılanmayı sürdürüyor. Cahili sistemlerle mücadelenin yanı sıra tarihsel süreçte Müslümanların din anlayışlarına bulaşan muharref kültür kalıntılarından arınmanın da gerekliliğini ifade den ve Kur'an'a yönelişe vurgu yapan şehid Seyyid Kutub'a Rabbimizden rahmet diliyor, şehadetini bir kere daha tebrik ediyoruz.

Etiketler : #Şehid   #Seyyid   #Kutub'u   #rahmetle   #anıyoruz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN