Rusya Deyruz Zor'da 70'ten fazla mazlumu katletti

Rus savaş uçakları Deyruz Zor kentine bağlı El-Kuriye ilçesinde bir cami ile yerleşim yerine vakum bombaları ile gerçekleştirdiği saldırıda maktul sayısı 70’i geçti. Ölümlerin çoğu cami saldırısında gerçekleşti.

26-06-2016


Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Deyruz Zor kentine bağlı El Kuriye ilçesinde bir cami ile yerleşim yerine ''vakum bombasıyla'' düzenlediği hava saldırısında ölü sayısının 70’i geçti.

Sivil savunma ve hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus jetleri Deyruz Zor kentinin doğusundaki Kuriye ilçesinde İman Camisi ile sivil yerleşim yerine ''vakum bombasıyla'' saldırdı.

Bombardıman sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 70 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin de yaralandığını belirten yetkililer, sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını dile getirdi. Yaralıların ilçedeki hastanelere kaldırıldığı, çok sayıda yaralının durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Ölümlerin çoğunluğu camiye düzenlenen saldırıda gerçekleşti

Bu arada Deyruz Zor'daki yerel medya aktivistlerinden Amir Huveydi ise Rus jetlerinin saldırdığı bölgelerde büyük maddi hasar meydana geldiğini aktararak, ''Rusya Deyru'z Zor'da sivillere yönelik bir katliama imza attı. Ruslar Kuriye ilçesinde İman Camisi'ne de saldırdı. Ölümlerin büyük kısmı camiye düzenlenen saldırıda gerçekleşti.'' dedi. Huveydi, Rus savaş uçaklarının vakum bombası kullandığını bildirdi.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Rusya   #Deyruz   #Zor'da   #70'ten   #fazla   #mazlumu   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN