Reyhanlı'da bombalı saldırılar: 43 maktul

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde büyük çaplı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda şu ana kadar 18 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var.

11-05-2013


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde iki ayrı patlama meydana geldi. Belediye binası ile postane önünde meydana gelen iki ayrı patlamada 18 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı.

Patlamayla ilgili ilk resmi açıklama İçişleri Bakanı Muammer Güler'den geldi. Güler, patlamada ilk belirlemelere göre 18 kişinin öldüğünü, çok sayıda da yaralı bulunduğunu söyledi

Güler, ikinci kez yaptığı bir açıklamada ise yaralı sayısının 22'ye çıktığını belirtti.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "Belediye binası ile postane merkezi önünde iki ayrı patlamanın meydana geldi. Patlamanın şekli ile ilgili henüz tam bir bilgiye sahip değiliz. Antakya'dan olay yerine intikal etmek üzere yola çıktım." dedi.

"ARAÇ KULLANILDI" İDDİASI

Patlamayla ilgili olarak ilk andan itibaren farklı iddialar dolaşıyor. İlk iddialara göre patlayıcı yüklü araç kullanıldı. İddiaya göre polis, şiddetli patlamaların 2 araçta gerçekleştirildiğini belirlerken, görgü tanıkları 2 ayrı yerde daha patlama olduğunu söyledi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER:

 

FOTO:

REYHANLI'DA DAHA ÖNCE DE 14 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4'ü Türk, 14 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişide yaralanmıştı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Reyhanlı'da   #bombalı   #saldırılar:   #43   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN