Platformlar bu hafta da meydandaydı

Sakarya Adalet Girişimi'nin 280. başörtüsüne özgürlük eyleminde Danıştay'ın son kararı protesto edilirken, eylem dövizleriyle Azerbaycan'daki yasağa “hayır” denildi.

23-01-2011


İslam ve Hayat

Sakarya, Kocaeli, Ankara, Akyazı ve Konya'da her hafta istikrarlı olarak gerçekleştirilen başörtüsü eylemlerinde bu hafta Danıştay'ın oy birliğiyle ortaya koyduğu İslam düşmanlığı protesto edildi.

Sakarya Adalet Girişimi'nin 280. başörtüsüne özgürlük eyleminde Danıştay'ın son kararı protesto edilirken, eylem dövizleriyle Azerbaycan'daki yasağa “hayır” denildi.

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu tarafından her Cumartesi şehir merkezinde yapılan basın açıklamalarında 280 hafta geride kaldı. SAGİR adına Vahdet Vakfı Sakarya Temsilciliği'nden Metin Şanalmış okudu. Danıştay'ın ALES klavuzunda başörtüsü yasağı olmadığı için yürütmeyi durdurma kararı almasının eleştirildiği basın açıklamasında “Karar, yargının ne denli siyasallaştığının; ne denli ideolojik bir yapıya büründürülmek istendiğinin göstergesidir." denildi.

Konya'daki eylemde okunan basın açıklamasında ise, "Azerbaycan'daki örtüye yönelik zulümler, ülkemizi geriden takip etmektedir. Direniş ise ülkemiz örnekliğini ciddiye alarak, bizim ülkemizdeki yanlışlara düşmemelidir. Palyatif ve geçici çözümlere destek verip refleks eylemlerle sonuç alınabileceğini zannedip, istikrarlı ve düzenli bir mücadeleden vazgeçmemelidir. Toplumu muhafazakârlaştırarak mevcut kârları muhafaza etmeye yönelip, zulme pirim veren bir anlayışa gidilmemelidir. Tevhid ve adalet ilkeleri üzere verilen bir mücadeleyle şekillenen, özgür bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 177. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah'a emanet ederiz." ifadelerine yer verildi.

Etiketler : #Platformlar   #bu   #hafta   #da   #meydandaydı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN