Orgeneral Başbuğ, eşi örtülü bürokratı kovdurtmuş

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un Tanzanya`daki THY hattı açılışında, Prof. Erman Tuncer`i eşi başörtülü diye kovdurttuğu bilgisi basına yansıdı

05-07-2010


İslam ve Hayat

Sabah Gazetesi yazar Sevilay Yükselir'in köşesinde yayınladığı bir mektup, Orgeneral İlker Başbuğ'un başörtüsüne karşı yaklaşımını da ortaya çıkardı. Söz konusu mektup, THY`nin Tanzanya hat açılışına eşi ile birlikte katılan Prof. Dr. Erman Tuncer`dendi. Tuncer, ilk olarak yayınlanmasını istemediği mektubun daha sonra köşeye girmesine ikna olmuştu.

Mektubunda Tuncer başından geçen olayı şöyle anlatmış: "Sayın Genelkurmay Başkanı Birinci Ordu Komutanı iken Maslak`taki TİM açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adına eşimle birlikte katılmıştım. Protokol gereği Sayın Başbuğ ve eşi ile yan yana oturmamız gerekiyordu.

Sezen Aksu sahne almadan az önce İlker Paşa ve eşi salona teşrif ettiler. Ancak kendileri eşimin başörtüsünden dolayı bizimle birlikte oturmak istemediklerini bildirdiler. Bunun üzerine sonunda salondan kovulduk. Paşanın eşinin söylenmesini hayatım boyunca unutamayacağım."

Yasakçıların egemenler olması sebebiyle oluşan korku atmosferi, başına gelen zulüm karşısında insanları haklarını aramaktan dahi korkar hale getirmişken, yasağın ve yasağın kaynağı olan Kemalist egemenliğin hâlen gündeme alınmak istenmemesi ibret verici bir hal olarak sürüyor.

Etiketler : #Orgeneral   #Başbuğ   #   #eşi   #örtülü   #bürokratı   #kovdurtmuş   
YORUMLAR
  • zülküf arsalan   06-07-2010 09:03

    Bunların kini, öfkesi,asilikleri ,zalimlikleri ve tümüyle bütün tavırları aslında sadece ALEMLERİN RABBİ OLAN RABBİMİZE DİR. Bunlara karşı yapılacak en güzel duayı yapıyor ve YARABBİ SENİN DİNİNİN GREKLERİNE DÜŞMAN OLAN BU ZALİM VE ASİLERE KARŞI EL MÜNTEKKİM,ELMÜNTEKİM ,EL MÜNTEKİM inle tecelli et yarab.... el-Müntekım, intikam alan, suçluları gerektiği gibi cezalandıran, cezayı da adaleti ile veren, haksızlık etmeyen demektir. Rûm sûresi (30), 47: “Andolsun ki Biz, senden önce birçok peygamberleri kavimlerine gönderdik de, onlara apaçık delillerle vardılar. Onun üzerine günah işleyenlerden intikam aldık. Mü’minlere yardım ise, bizim nezdimizde bir hak oldu.” Allah Teâlâ, her topluma, içine düştükleri şirkten, dejenerasyondan ve bozulmuşluktan kurtarmak için elçiler göndermiş ve onları uyarmıştır dostlar. İnsanların bir kısmı Allah’ın davetine uyarak doğru yolda ilerlerken bir kısmı da “hak söz”e kulak tıkayarak, şeytana ve şeytanlaşmış insanlara rağbet etmiştir. Bu insanlar Allah’ın kendilerine gönderdiği peygamberlere ve inananlara türlü haksızlıklar yapmaktan da geri durmamıştır. Hakk Teâlâ Hazretleri peygamberlerine ve salih kullarına eza ve cefa çektiren kavimlerden el-Müntekım isminin tecellileri ile intikam almıştır

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN