Önce tesettür, şimdi de Ramazan aslından koparılıyor

Konya'daki 103. başörtüsüne özgürlük eyleminde örtünün modalaştırılma çabasından sonra şimdi de Ramazan'ın cümbüşe dönüştürülmek istenmesi eleştirildi

29-08-2009


İslam ve Hayat

Sakarya, Kocaeli, Ankara ve Akyazı'da her Cumartesi başörtüsüne özgürlük eylemleri yapan platformlardan biri de Konya İnanç Özgürlükleri Platformu. Kayalıpark mevkiinde gerçekleştirdikleri eylemlerde direnişin toplumsal bir eğitime dönüşmesi için emek sarfeden platform mensupları basın açıklamalarına da her hafta farklı bir ayetle başlıyorlar. Bu hafta 103.'sünü gerçekleştirdikleri eyleme "Dinlerini bir oyun ve eğlence edinen dünya hayatının aldattığı kimseleri bırak! Fakat sen Kuran ile öğüt ver ver ki kazandıkları günahlar sebebiyle kinse helake sürüklenmesin. O nefis için Allahtan başka ne bir dost nede şefeatçi vardır. O,bütün varını fidye olarak verse, artık ondan kabul edilmez. Onlar kazandıkları günahlar yüzünden helake sürüklenmiş kimselerdir…" ( En'am Suresi/ 70) ayeti ile başlandı. Bayram Vanlı tarafından okunan açıklamada, sekülarizme, dünyevileşmeye dikkat çekilerek, şu hususlara vurgu yapıldı.

"Mübarek Ramazan ayını ve onun kutsal atmosferini, bir festivale dönüştürmek, karnaval havası içerisinde geçmesini sağlamak için; başta medya ve onun içerisinde yer kapmış; birtakım müptezel zevat yarış içerisine girmiştir. Temizlenme ve arınma ayı olan Ramazan'ı ve onun etrafında şekillenen, tamamen İslam'a ait kültürü yok edip, onun yerine, hiçbir kökeni olmayan, sadece hevalarının putlaşmasından kaynaklanan, azgın bir yaşam biçimi ikame etmek istiyorlar. Vaaz-u Nasihat'i kaldırıp, yerine cümbüş, mukabelelerin yerine, fasıllar koymak istiyorlar. Toplumu irşad eden Hoca efendilerin yerine, dansözler tavsiye ediyorlar. Hangi inançtan olduklarını bilmediğimiz bu adamları kamu vicdanı şiddetli bir şekilde kınıyor ve onların dinimiz üzerindeki habis isteklerini ve bu isteklerini gerçekleştirmek için uzattıkları kirli ellerini çekmelerini istiyor.

Dinin emirleri, üzerinde oynanmaya çalışılan bu oyun başörtüsü tecrübesiyle bildiğimiz bir oyundur. İslami manadaki örtünmeyi ve örtüyü kendi moda anlayışlarına uygun hale getirme çabasıyla başlayan anlayış, başörtüsünü türbana dönüştürmüş, hicabı kablaştırmış, sonra da bunlara dahi tahammül etmeyerek yasaklar getirmiştir. İslami örtüyle, sıkma başlar, Kara Fatmalar diye alay edip, batı tarzı, modern bir giyinmenin de örtü olacağını iddia ederek başlayan bu anlayış, yasaklara kadar varmıştır. Aynı sürecin Ramazan için de tezgâhlanıyor olması ürperticidir.

Müslüman halkımız her türlü dayatmaya, inançlarımız ve yaşam biçimimiz üzerindeki oyunlara karşı uyanık olacaktır. Ve direnişimiz, bu tezgâhların, toplumun içinde yer tutmasına engel olacaktır. "


Etiketler : #Önce   #tesettür   #   #şimdi   #de   #Ramazan   #aslından   #koparılıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN