Olacağı buydu!

Kamu-Sen'e bağlı "din görevlileri"nin toplu görüşmelerden sonuç çıkmadığı için perşembe günü camilerde namaz kıldırmayacakları açıklandı. Grevdeki "din görevlileri"nin namaz kılıp kılmayacağı ise merak ediliyor!

14-11-2009


İslam ve Hayat

Laik sistemin din üzerindeki vesayetinin aracı olarak kurulup yaşatılan Diyanet kurumuna bağlı "din görevlileri" önümüzdeki perşembe günü "grev"e hazırlanıyor. Kamu-Sen'e bağlı "din görevlileri"nin toplu görüşmelerden sonuç çıkmadığı için perşembe günü camilerde namaz kıldırmayacakları açıklandı.

Dünya Bülteni haber sitesinin haberine göre, Kamu-Sen'e bağlı "din görevlileri 25 Kasım genel grevine destek amacıyla camilerde namaz kıldırmayacaklar. Kamusen'e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, ''25 Kasım'da imamlarımız görevlerine gitmeyecek'' dedi.

Haberde bildirildiğine göre, Türkiye Eğitim-Sen Şube Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Sergi, son 8 yıl boyunca yapılan toplu görüşmelerin ancak ikisinde uzlaşma sağlandığını, 6 görüşmede ise mutabakata varılmadığını kaydetti. Sendikaların aldığı eylem kararları sonrasında, üyelerin yönetici baskısıyla karşılaştığını ileri süren Sergi, şöyle dedi:

''Sendikal kararlar doğrultusunda eyleme katılan kamu çalışanları hakkında yöneticiler disiplin uygulamaları yaptı. Yargıtay sendika üyeleri hakkında bu konuda disiplin uygulanamayacağı yönünde karar verdi. Sendikalar olarak ciddi sıkıntılarımız var. Yöneticiler, kamu çalışanlarının bazı sendikalara üye olmalarına karşı çıkıyor. Bu sosyal ve hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmıyor. 25 Kasım'da imamlarımız da diğer kamu çalışanları gibi görevlerine gitmeyecek.''

25 Kasım'da Türkiye Kamu-Sen ve KESK üyesi memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklamışlardı.

Etiketler : #Olacağı   #buydu!   
YORUMLAR
  • ABDULLAH   19-11-2009 08:56

    Çok büyük bir önyargı var diye düşünüyorum spotta. İnsanların (imamların) hepsi sadece maaş aldıkları için namaz kılıyormuş havası hakim olmuş yazıya. Kırıcı üslup bizi ifade etmiyor diye düşünüyorum...

  • HUSEYİN SASMAZ   16-11-2009 01:23

    Sevgili kardeşim bu dünyada iki yol var biri Allah’ın yolu biri şeytanın yolu biz insanlar Allah’ın yolundan gitmekle emir olunduk. Bu yeryüzünde Allah’ın kanunlarının hüküm sürdüğü bir devlet olmadığına göre,bütün devletler şeytanın yolunu takip etmektedirler. O zaman bu diyanet ve memurları kimin memurluğunu yapmaktalar? Kimin yolunu takip etmektedirler? Bütün akıllar tek yolda buluşur. Şimdi sizler başlık atmışsınız -olacağı buydu!- diye. Niye? İşte bu fıtrat dan gelen bir ses -olacağı buydu!- Çünkü protesto demokrasinin kurallarındandır. Halbuki imam Şeriat’ın kurallarını uygulması lazım gelir.İşte burada bir şaşkınlık ifadesi var!Çünkü fıtrat öyle söylüyor. İşte o göndermiş olduğum yazıda da Rus Bürokratlarının şaşırması söz konusu.O kadar işkencelere rağmen kişilerin İslama yönelmeleri. Çünkü Hiz-bu tahrir bu fikirleri anlatırken sadece ve sadece Allah Rıza’sını gözetmektedir.

  • HUSEYİN SASMAZ   15-11-2009 01:36

    Değerli okuyucumuz, yorumunuz haberle ilgisi olmadığı için yayınlanmamıştır.)

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN