Öğrencilerin okuldan atılmasına tepki geldi

Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs, toplumsal sorunlara karşı vicdani bir duyarlılık gösteren öğrencilere tasdikname verilmesini eleştirerek, öğrencilerin okula geri dönmesi gerektiğini savundu

19-03-2010


İslam ve Hayat

İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi'nde Tekel işçilerine destek vermek için okul bahçesinde eylem yapan öğrencilerden 24'ü ellerine tasdikname verilip okuldan atılmasına ilişkin Özgür Eğitim-Sen adına Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs’ten tepki geldi. Örs, yaptığı açıklamada “Özelleştirmeler sonucu kapatılan TEKEL sigara fabrikalarının işsiz kalıp 4/C’ye geçirilen işçilerinin yaşadığı mağduriyetleri ülke genelinde ve Ankara’daki direniş çadırlarında protesto eden halkımıza destek olmak için okullarının bahçesinde oturma eylemi yapan İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi öğrencilerine verilen okuldan atılma cezası Türkiye’deki faşizan eğitimi, eleştirel kimliğe yapılan saldırıdaki pervasızlığı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Öncelikle söz konusu öğrencileri toplumsal problemlere karşı taşıdıkları duyarlılıklardan dolayı tebrik ediyoruz. Sosyal meselelere, haksızlıklara ve keyfi uygulamalara ilgi göstermeyen, hayatı günübirlik kaygılarla sorumsuzca tüketen öğrenci modelinden sıyrılan bu çocuklarımız her şeyden önce teşekkürü hak etmektedirler.” dedi.

Tasdikname değil takdir!

Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs, öğrencilerin cezalandırılarak toplumsal sorunların yok sayılamayacağını ve bu anlayışın öğrencileri sosyal sorumluluk duygusundan ve eleştirel düşünceden kopartacağını savunarak “Suya sabuna dokunmayan, resmi ideolojinin her alandaki kabullerini papağan gibi tekrar etmekten öte bir şey yapmayan, baskıcı ve zalim uygulamaları içselleştirmiş öğrenci modelini dayatanlar için bu tepki elbette kaldırılabilir bir eylem biçimi değildir. O yüzden öğrenciler bir çırpıda bu ağır cezayla karşı karşıya bırakılmışlardır. Bu cezalandırma değil, tam bir imhadır. Kaldı ki vicdanlarının sesini dinleyen öğrencilerin yaptıkları takdir edilecek bir davranıştır. Karar iptal edilmeli, öğrenciler okullarına ger dönmelidir. Özgür Eğitim – Sen olarak ilköğretimden üniversiteye kadar eğitim kurumlarının hangi kademesinde olursa olsun düşünce ve tepkilerini özgürce ifade edebilen, toplumsal problemlere duyarlı öğrenci modeline sahip çıkacağımızı bu vesile ile bir kez daha ifade ediyor, bir sosyal problemle ilgili tepkilerini ifade eden öğrencilere bu ağır cezayı reva görenleri de vicdan muhasebesine davet ediyoruz.” dedi.

Etiketler : #Öğrencilerin   #okuldan   #atılmasına   #tepki   #geldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN