ODTÜ’de içki serbest, namaz kılmak yasak

Üniversite içinde ve kütüphanede rahatça alkol tüketilirken, namaz kılan öğrenciler saldırıya uğradı. Olaya el koyan YÖK, Rektör Acar’a mescidin büyütülmesi ve güvenliğin sağlanması talimatını verdi.

25-12-2015


Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde salı günü namaz kılan öğrencilere düzenlenen ve 9 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırının yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili 2 YÖK üyesi olayları incelemesi için ODTÜ’ye gönderildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından görevlendirilen genel kurul üyeleri ODTÜ’de incelemelerde bulunarak hazırladıkları raporu Prof. Saraç’a sundu. YÖK Başkanı, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ı çağırarak, mescidin neden büyütülmediğini sordu. Acar’ın, mescidin büyütme çalışmalarına başladıklarını ancak bir grup sol görüşlü öğrencinin tepkileri üzerine çalışmaları durdurmak zorunda kaldıklarını anlattığı ortaya çıktı.

MESCİDİ BÜYÜTÜN

Prof. Saraç’ın mevcut mescidin büyütülmesi ve burada gerekli tedbirlerin alınması yönünde talimat verdiği öğrenilirken, Rektör Acar’ın 1 ay içinde mescidin büyütülerek hizmete açılacağını ve gerekli tedbirlerin alınacağı yönünde söz verdiği öğrenildi. Bu arada, hazırlanan raporda mescit genişliğinin üniversite nüfusuna göre küçük olduğu ve bayan-erkek kısımlarının ayrılmadığı kaydedildi. ODTÜ yetkilerinden edinilen bilgiye göre söz konusu mescidin büyütülmesinin yanı sıra içinde bayan-erkek kısmının ayrılacağını ve namaz kılanların güvenliğini sağlaması için çevresine güvenlik görevlileri yerleştirileceği yönünde karar alınıldığı öğrenildi.

MLKP SALDIRDI

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ’de daha önce depo olarak kullanılan ve mescide dönüştürülen alanın küçük olması nedeniyle basketbol sahasının kenarına seccadelerini serip namazlarını kılmaya çalışan öğrencilere, kendilerini MLKP’li olarak tanıtan bir grup sol görüşlü öğrenci saldırmıştı.

Kütüphanede alkol tüketiliyor

Tartışmanın tarafları olan iki gruba da mensup olmayan öğrencilerden alınan bilgiye göre; okulun içinde ve kütüphanede rahatça alkol tüketilebiliyor. Özellikle akşam geç saatlerde fakültelerin içerisinde bile alkol tüketildiğini söyleyen öğrenciler, okul yönetiminin bu konuda herhangi bir uyarıda bulunmadığını da kaydettiler.

ODTÜ kampüsünün arka girişinde yer alan bir büfeden (üstte) alkol alındığını söyleyen öğrenciler, bu büfenin Türkiye’de en çok alkol satılan büfelerden biri olduğunu da söylediler.

Fitneye fırsat verilmemeli

Saldırıyı Star'a değerlendiren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ODTÜ’deki olayların dine, değerlere düşman bir nesil yetiştirilmesi gayreti taşıdığını ifade etti. Rektör Acar’a “Bu memleketin çocuklarını birbirine kırdırmayın” çağrısında bulunan ve bazı sol gruplu öğrencilerin ODTÜ’yü kurtarılmış bölge olarak gördüğünü söyleyen Bayraktutar, “Din duygusunu kullanarak huzursuzluk çıkartan bu tip gruplara fırsat verilmemeli” dedi. ODTÜ’nün içerisinde yer alan ve vandallıkla beslenen bu gruplarının beyinlerinin satıldığını söyleyen Bayraktutar, “Mescitteki öğrenciler bu gruplara saldırsaydı çok ağır suçlamalar yapılırdı” diye konuştu.

ODTÜ’de İçki Serbest Namaz Kılmak Yasak

Namaz kılana saldırı nefret suçu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, mescitteki öğrencilere yapılan saldırının bir nefret suçu olduğunu söyleyerek, “Hiç kimsenin, hiçbir kişinin, grubun, bir başka kişinin, kişilerin başta eğitim ve ibadet hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklerini kısıtlama, engelleme imtiyazı yoktur, olamaz. YÖK, bu konuda üzerine düşeni yapmalı; gerekli tedbirler bir an önce almalıdır” dedi.

Ahmet Fatih Erturan - Görkem Yağar / STAR

Etiketler : #ODTÜ’de   #içki   #serbest   #   #namaz   #kılmak   #yasak    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN