O da Milli Görüşçü oldu!

CHP lideri Deniz Baykal, iki haftadır kapatılan Refah Partisi ve eski Başbakan Necmettin Erbakan hakkında ilginç değerlendirmelerde bulunuyor. Geçen hafta "RP kapatılmasaydı Vakıflar Yasası çıkmazdı." diyen Baykal, dün de Erbakan'ı övdü.

16-04-2008


CHP lideri, Erbakan'ın 'Milli Görüş' anlayışıyla Batı'ya mesafeli durduğunu, AK Parti'nin ise aksine Batı ile çok yakın bir temas içinde olduğunu belirtti. Ardından şu ilginç kıyası yaptı: "AKP, Refah ve öncekilerden farklı olarak 'Batılı güçleri karşımıza almayalım' dedi. O barışı kurmanın, onlara getirdiği, Türkiye'den ise götürdükleri var. Erbakan Milli Görüşçüdür, bunlar işbirlikçidir; aradaki fark budur. Erbakan Milli Görüşçü olmanın bedelini ödedi, bunlar işbirlikçi olmanın avantajını tahsil etmeye çalışıyor." Baykal, kendisini Atatürk'ün arkasına sığınmakla suçlayan Başbakan Erdoğan'a da cevap verdi. Atatürk'ün arkasından siyaset yapmanın ülkenin menfaatlerine aykırı olmadığını savunan Baykal, Erdoğan'ın "CHP, Atatürk'ü paradan sildi." eleştirisini ise üzerine alınmadı: "Başbakan 1938'in güya hesabını soruyor. Ben o zaman daha emekliyordum. Başbakan biraz daha sıkışırsa ABD'de Kızılderililerin katledilmesinin sorumlusu olarak da bizi gösterebilir. Hatta Kennedy cinayetinin faili de tam netlik kazanmadı. O cinayeti de bize bağlayabilir." Baykal, TCK'nın 301. maddesine ilişkin değişiklik teklifine değinmezken, Batı'nın bu yöndeki baskılarına sert tepki gösterdi: "Biz Zincirbozan'a sürülürken ne yaptı Batı, hiçbir rahatsızlık içine girmeden darbecilerle işbirliği yaptı. Müdahale dönemleri içinde dahi Türkiye'nin kendi öz sivil demokrasi dinamiklerini biz getirdik. O zaman da Batı'nın demokrasi mücadelesine katkısı yoktu. 'Askerî müdahaleyi bizim çocuklar yapmış' diye değerlendirmeye tabi tutuyordu. Demokrasiyi biz savunduk, onun mücadelesini biz verdik, bedelini biz ödedik." (Zaman)

Etiketler : #O   #da   #Milli   #Görüşçü   #oldu!   
YORUMLAR
  • makgül   24-04-2008 22:54

    .T.C.nin Gelmiş geçmiş tarihinde böylesine cazgır ve yaygaracı bir siyasetci görememiştir adam bütün hayatını yaygara ve cazgırlık yaparak kazanıyor. şimdi ise fetva komisyonculuğuna soyundu ben demireli binbir surat bilirdim ama bu adam tam ikibinbir suratmış meyer ALLAHIM bunların şerrinden benim ülkemi korusun amin

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN