
NATO'dan Afganistan'da yine çocuk katliamı
NATO'nun Afganistan'daki katliamlarına bir yenisi daha eklendi. Pakistan sınırındaki Kunar'da düzenlenen hava saldırısında 11'i çocuk 1'i kadın 12 Afganlı hayatını kaybetti.
08-04-2013
NATO'nun Afganistan'daki katliamlarına bir yenisi daha eklendi. Pakistan sınırındaki Kunar'da düzenlenen hava saldırısında 11'i çocuk 1'i kadın 12 Afganlı hayatını kaybetti. NATO ülkenin doğusundaki bir operasyon sırasında "ateş gücüne" başvurulduğunu doğruladı ancak sivillerin öldüğüne dair bilgi bulunmadığını öne sürdü.
Kunar eyaletinin Şingal yöresindeki köylüler ile yetikilerin BBC'ye yaptığı açıklamalar, hava saldırısı sırasında bir evin çatısının "çöktüğü" ve can kaybının bu nedenle olduğu yönünde.
Uluslararası Yardım Gücü ISAF'tan yapılan açıklamada "söz konusu operasyon ile ilgili sivillerin zarara uğradığının farkında olunduğu" ifade edildi.
ISAF açıklamasında "hava saldırısının koalisyon makamları tarafından istendiğini, Afganlardan talep gelmediğini" duyurdu.
Hava saldırısı sırasında 6 kadının daha yaralananlar arasında olduğu tahmin ediliyor.
(Kaynak: Küre Medya)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Hamas: Kriz sona erdirilip yardımlar ulaştırılırsa müzakerelere katılmaya hazırız
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yardımlar göstermelik, açlık büyüyor
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
The Guardian: Gazze’ye atılan bombaları Amerikan Boeing firması üretiyor, Avrupalı şirketler de parça tedarikçisi
Ümmetleşme mi, Uluslaşma ve Aparatlaşma mı?
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Makaleler
Hava Durumu